Connect with us

Dalele și pavelele LEIER, soluția pentru estetica, durabilitatea și funcționalitatea grădinii tale

Leier Iasi 1200x750 1 - Moldova Invest

Revista Moldova Invest

Dalele și pavelele LEIER, soluția pentru estetica, durabilitatea și funcționalitatea grădinii tale

Estetica grădinilor este un aspect important pentru beneficiarii care aleg să uitilizeze soluții de pavare pentru alei. În funcție de rolul și utilitatea lor, aleile pavate pot avea rol pietonal sau rol carosabil

Pentru fiecare dintre acestea, portofoliul de elemente prefabricate Leier are soluții durabile și estetice.

Recunoscute pentru calitatea lor impecabilă, dalele și pavelele Leier se disting prin rezistență, finisaje moderne, cromatică variată și forme diverse, care oferă un as-pect elegant al întregului spațiu amenajat, durabilitate și funcționalitate adaptată spațiilor.

625 1 - Moldova Invest

AMENAJAREA CURȚILOR CU PAVAJUL LEIER

Aleile pavate pot arăta spectaculos câtă vreme pavajele sunt alese în concordanță cu stilul pe care îl are curtea. Pot fi folosite pavaje premium Leier Kaiserstein, cu aspect mozaicat sau tradițional, în culori speciale cât mai apropiate de na-turalețe. Cărămiziul, nuanțele de gri sau chiar ”sare și piper” sunt foarte căutate în prezent pentru pavarea aleilor curților.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Proiecte de hotărâre pentru dezvoltarea județului Iași, votate de plenul CJ

Pavajul necesită delimitarea clară a zonelor aleilor, excavarea, pentru a obține o supra-față plană și compactarea unui strat de pietriș. Va urma mai apoi un strat de nisip, care va constitui patul pentru montajul pavajului. După ce pavajul este montat, pe suprafața acestuia se dispune un strat fin de nisip, care va ajuta la umplerea rosturi- lor dintre pavele.

Utilitatea aleilor sau suprafețelor este legată de calitatea și tipul de pavaje. Contează foarte mult ce rol urmează să aibă o alee sau o suprafață pavajă din grădină. Una este să fie folosită pentru accesul auto, caz în care sunt necesare pavaje cu grosimi de 6 cm sau chiar 8 cm, mai rezistente și alta este să fie o suprafață pentru agrement de tip terasă unde pavajele pot fi de grosimi mai mici.

Deci, funcționalitatea indică clar și ce model de pavaje este necesar. Leier are o gamă de pavaje special destinate traficului carosabil, cu grosimi de 6 cm si de 8 cm, care să asigure durabilitatea spațiului o perioadă lungă de timp.

Moldova Invest îți recomandă și ...   România pe drumul ambițios și dificil spre locul întâi în topul producătorilor de gaz din UE

626 - Moldova Invest

AMENAJAREA SPAȚIILOR PAVATE TREBUIE SĂ FIE ÎN CONCORDANȚĂ CU ZONA SAU IMOBILUL

Arhitectura casei con-tează foarte mult în alegerea pavajelor. Pentru case cu arhitectură mo-dernă, contemporană sunt mai potrivite pava-je cu forme geometrice clare și de dimensiuni mai mari, în nuanțe deschise.

Ca recomandare, puteți utiliza pavajul TAVERNA GIGANT în nuanțe Capuccino. Pe de altă parte, în jurul exterioarelor moderne, cum ar fi cele de oțel și sticlă, alegerea unor culori vii pen-tru pavaje este o abordare inspirată, iar în acest caz vă recomandăm Leier Kaiserstein Taverna Caramel.

Pentru casele cu arhitectură clasică sau rustică se pretează culori și modele care se regăsesc fie în detaliile fațadelor, fie în modul de îmbrăcare a soclului, a bazei casei, cum ar fi Leier Kaiserstein Solido sau Castrum.

626 1 - Moldova Invest

Forma terenului este importantă în alegerea pavajelor. Un teren drept sau amenajat în terase, deci tot cu suprafețe controlabile permite montarea de pavaje de orice tip, dar terenurile sinuoase ori cu denivelări, unde se doresc în mod intenționat alpinarii (movile) nu permit folosirea de dale mari, ci sunt recomandate pavajele cu elemente mici, care pot prelua forma terenului.

Moldova Invest îți recomandă și ...   83,86 milioane euro alocați pentru dezvoltarea infrastructurii educaționale din municipiile Regiunii de Nord-Est

Un aspect important, subliniat de către peisagiști, este modul de drenare al apei. Important este ca apa să fie condusă dinspre casă către grădină pentru ca apa să nu stagneze pe lângă construcție, iar de pe suprafața aleilor ori zonelor pavate apa să fie direcționată către solul grădinii, dar să existe clar un calcul vizavi de capacitatea solului de a prelua și absorbi apa pluvială.

Grupul Leier dispune de o gamă extinsă de dale, pavele, borduri, elemente pentru garduri, care vin în întâmpinarea nevoilor de amenajare a tuturor clienților.

Vezi detalii pe www.leier.ro sau apelează la specialiștii Leier pentru consultanță specializată!


OM... Cu aripi fragile de fluture

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Revista Moldova Invest

To Top