Connect with us

DRRM finanțează proiectul media Moldova Invest dedicat reflectării cooperării dintre România și Republica Moldova

FotoJet 2023 10 20T153914.484 900x505 1 - Moldova Invest

Revista Moldova Invest

DRRM finanțează proiectul media Moldova Invest dedicat reflectării cooperării dintre România și Republica Moldova

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

WhatsApp Image 2023 10 23 at 10.03.55 eeec9dde e1698044782905 - Moldova Invest

Suceava, aprilie 2023

Revista economică Moldova Invest reprezintă un proiect media integrativ ce contribuie la consolidarea cooperării economice și administrative între cele două țări

Acest demers se aliniază procesului de integrare a Republicii Moldova în Uniunea Europeană, având în vedere contextul politic și economic actual.

Proiectul, mai exact trei dintre edițiile viitoare ale acestuia, beneficiază de finanțare din partea Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM).

Prin intermediul proiectului, Moldova Invest își propune să ofere o perspectivă amplă asupra relațiilor economice bilaterale dintre România și Republica Moldova. Astfel, sunt abordate aspecte esențiale precum cooperarea economică, investițiile și sprijinul economic, atât la nivel bilateral, cât și în cadrul administrațiilor publice locale. De asemenea, proiectul vizează armonizarea procedurilor administrative și sprijinul acordat de Administrațiile Publice din România partenerilor din Republica Moldova, inclusiv programelor culturale comune.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Banca Mondială se așteaptă la o creștere a prețurilor materiilor prime agricole

Echipa de implementare, formată din jurnaliști cu experiență din România, aduce în proiect expertiză în reflectarea activităților instituțiilor precum Ministerul Economiei, Agriculturii, Agenția Invest Moldova, Ministerul Turismului, al Dezvoltării, Transporturilor, Zonelor Economice de Liber Schimb, Parcurilor Industriale și Agențiilor de Dezvoltare Regională.

Proiectul contribuie în mod semnificativ la conștientizarea importanței menținerii unei colaborări strânse între România și Republica Moldova. Scopul final constă în creșterea gradului de informare al cetățenilor ambelor țări, în special în ceea ce privește procesul de integrare europeană al Republicii Moldova și sprijinul activ acordat de România.

În urma evenimentelor cheie care au marcat anul 2022, respectiv izbucnirea conflictului din Ucraina și accelerarea procesului de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană, proiectul Moldova Invest se configurează ca un instrument vital în conturarea naturii relației dintre România și Republica Moldova.

Moldova Invest îți recomandă și ...   ANRE aplică amenzi RECORD pentru 4 furnizori de energie care activează în România. 200.000.000 de lei vor achita traderi care au profitat de criza energetică pentru a-și rotunji veniturile!

Cu obiective specifice bine definite, proiectul Moldova Invest se concentrează asupra consolidării cooperării între primarii din România și Republica Moldova în proiecte finanțate din fonduri europene, sprijinirii și prezentării activităților comunelor și rezultatelor Agențiilor de Dezvoltare Regională de pe ambele maluri ale Prutului, precum și prezentării programelor și activităților administrațiilor centrale ale celor două state. Totodată, se evidențiază contribuția activă a companiilor din Republica Moldova care activează în România.

În perspectivă, edițiile viitoare ale revistei Moldova Invest își propun să adauge prezentarea evenimentelor economice organizate de Agenția de Stat, Invest Moldova, ministerele cu adresabilitate economică și asociațiile de profil.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Crescătorii de păsări și de porci vor primi ajutoare de la stat în valoare de 51,3 milioane de lei

Proiectul se va materializa în trei ediții (primăvară, vară, toamnă) în cursul anului 2023. Astfel, vor fi distribuite 2000 de exemplare pe ediție în Republica Moldova, totalizând 6000 de exemplare pentru întreg anul.

Edițiile de primăvară, vară și toamnă vor fi lansate, respectiv, în aprilie, iulie și octombrie.

Distribuția revistelor în Republica Moldova se va realiza în baza unor contracte de donație cu instituții guvernamentale, primării, organizații non-guvernamentale, asociații profesionale și companii.

Revista Moldova Invest privește cu încredere către viitor, având ca obiectiv continuarea și dezvoltarea direcțiilor abordate în edițiile anterioare, cu sprijinul DRRM și al Uniunii Europene.


OM... Cu aripi fragile de fluture

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Revista Moldova Invest

To Top