Connect with us

Moldova Invest în dialog cu Andrei STOIAN, partener Brisk Group

andrei stoian brisk group - Moldova Invest

Companii

Moldova Invest în dialog cu Andrei STOIAN, partener Brisk Group

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Fondată în anul 2016 Brisk Group a cunoscut, pe tot parcursul existenței sale, un proces de creștere susținută, devenind, în scurt timp, lider pe piața locală a consultanței în construcții

În prezent, pe lângă sediul central, din București, compania deține și operează două birouri cu activitate în afara țării – unul în Londra, iar celălalt în Chișinău –, cu ajutorul unei echipe formate din peste 80 de specialiști.

Andrei Stoian 1 - Moldova Invest

Vă rugăm să ne oferiți o scurtă descriere a companiei dvs. sub aspectul obiectului de activitate, infrastructurii deținute și țintelor economice asumate.

Brisk Group este lider de piață în domeniul consultanței pentru construcții, oferind servicii de project, cost și construction management. Compania noastră operează din birouri stabilite în București, Londra și Chișinău și are o echipă de peste 80 de profesioniști. Proiectele pe care le dezvoltăm se încadrează în numeroase domenii precum: office, rezidențial, industrial-logistic, retail, infrastructură aeroportuară, energie etc.

În ciuda provocărilor economice globale, cu care poate ne-am obișnuit, într-o oarecare măsură, în ultimii ani, putem spune că 2023 a fost un an bun pentru afacerile Brisk Group, compania noastră reușind să-și atingă obiectivul de majorare a cifrei de afaceri.

Andrei Stoian 2 - Moldova Invest

“În toamna anului trecut, Brisk Group a primit titlul de Furnizor al Casei Regale, fapt ce nu face decât să adauge la prestigiul și recunoașterea de care ne bucurăm pe piața românească”

Practic, după ce am încheiat cel mai bun an din activitatea noastră de până acum, am intrat în 2024 cu un portofoliu alcătuit din mai bine de 500 de proiecte realizate sau aflate în derulare, cu o valoare cumulată de aproximativ 3 milioane de euro. Bineînțeles că planurile noastre nu se opresc aici! Ne dorim să ne extindem portofoliul pe toate segmentele pieței imobiliare – rezidențial, offi ce, retail, industrial-logistic –, dar și să ne întărim prezența (și experiența!) în alte sectoare unde suntem deja prezenți.

Aici aș dori să menționez implicarea noastră în dezvoltarea proiectelor de infrastructură aviatică, de o importanță deosebită pentru noi fiind, în momentul de față, Aeroportul Internațional NEOM, din Arabia Saudită: un proiect complex și de amploare, ce va fi gata în 2027. În această direcție, ne bazăm în continuare pe parteneriatul cu British Aviation Group (BAG), organizație de rang internațional, ai cărei membri am devenit în toamna anului 2022.

Ca stimul al creșterii companiei pe plan local, de menționat ar fi faptul că, în toamna anului trecut, Brisk Group a primit titlul de Furnizor al Casei Regale, fapt ce nu face decât să adauge la prestigiul și recunoașterea de care ne bucurăm pe piața românească de consultanță și project management în construcții.

Casa Regala - Moldova Invest

Când ați intrat și care au fost argumentele pentru care ați luat decizia de a intra pe piața de profil a Republicii Moldova? Cum evaluați în prezent această decizie?

Republica Moldova a devenit un focus al nostru încă din primii ani de funcționare a companiei. Am avut ocazia să colaborăm cu unul dintre cei mai importanți retaileri din Europa, Kaufland, și suntem mândri de proiectele pe care le-am dezvoltat în Chișinău, Orhei, Ungheni. Avem mare încredere în potențialul de dezvoltare al Republicii Moldova și, prin experiența pe care o avem, putem contribui la îmbunătățirea infrastructurii și la multiplicarea spațiilor industrial-logistice.

Cum evaluați perspectivele de dezvoltare ale companiei pe care o reprezentați în Republica Moldova până în 2030?

Perspectivele de dezvoltare ale Brisk Group în Republica Moldova sunt promițătoare până în 2030. Ne concentrăm pe consolidarea poziției noastre ca lider de piață și pe extinderea portofoliului de proiecte, având în vedere creșterea investițiilor în infrastructura publică și privată. Suntem optimiști că experiența și expertiza noastră vor contribui semnificativ la modernizarea infrastructurii și la îmbunătățirea standardelor de construcție din regiune.

Ce așteptări aveți în activitatea dvs din partea autorităților din Republica Moldova?

Ne așteptăm ca autoritățile din Republica Moldova să sprijine dezvoltarea unui cadru legislativ și regulatoriu stabil, care să faciliteze investițiile străine și să promoveze standardele de calitate în construcții. De asemenea, anticipăm colaborări fructuoase cu instituțiile guvernamentale pentru a asigura implementarea eficientă a proiectelor noastre și pentru a contribui la dezvoltarea durabilă a sectorului construcțiilor în Moldova.


OM... Cu aripi fragile de fluture

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Companii

To Top