Connect with us

Primarul ieșean Dan-Constantin HODOROABĂ: “Nevoia de îmbunătățire a nivelului de trai al locuitorilor rămâne o prioritate constantă pentru Primăria Movileni”

Collage Maker 06 Sep 2023 04 16 PM 7493 - Moldova Invest

Revista Moldova Invest

Primarul ieșean Dan-Constantin HODOROABĂ: “Nevoia de îmbunătățire a nivelului de trai al locuitorilor rămâne o prioritate constantă pentru Primăria Movileni”

Primarul comunei Movileni, Dan-Constantin Hodoroabă despre provocările întâmpinate în transformarea comunei

Comuna Movileni ocupă o poziție relativ centrală în cuprinsul Județului, plasându-se la 28 km Nord-Vest de Municipiul Iași.

Legătura cu municipiul Iaşi nu se face numai pe cale rutieră, ci şi pe calea ferată Iaşi-Dorohoi, comuna dispunând de halte CFR în satele Movileni, Potângeni şi Larga-Jijia.

IMG 20230904 WA0035 e1694006523696 - Moldova Invest

Trei obiective din comuna Movileni sunt incluse în lista monumentelor istorice din Județul Iași ca monumente de interes local, iar două dintre ele sunt situri arheologice.

Mini-delta din Larga Jijiei este atracția principală de pe raza comunei Movileni, a cărei amenajare a început în 1977.

Primăria Movileni, sub conducerea primarului Dan-Constantin Hodoroabă, se implică activ în dezvoltarea comunei și implementarea unor proiecte vitale pentru locuitori.

Proiecte aflate în derulare

Ce proiecte aveți în derulare în prezent și care este stadiul actual al acestora?

IMG 20230904 WA0032 - Moldova Invest

Am obținut confirmarea finanțării prin PNRR (800 000lei) a unui proiect în parteneriat cu Consiliul Județean Iasi , de dotare cu întreg mobilierul cât și echipamente IT pentru procesul educațional din Școlile Comunei Movileni.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Tabăra de leadership VIITORUL EȘTI TU: 120 de tineri au învățat lucruri noi și au învățat cum să își atingă potențialul!

Implementarea investiției va fi finalizată până  la data de 30 iunie 2024.

De asemenea, în luna mai a acestui an, s-a parafat la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, în prezența Secretarului General Adjunct al Guvernului României, Lucian Rusu, una dintre cele mai importante finanțări pentru comuna noastră: “Reabilitarea drumurilor afectate de pagubele produse în urma calamităților în comuna Movileni”.

Acest proiect presupune modernizarea prin asfaltare a aproximativ 10 km de drumuri din Potângeni, Movileni, Iepureni și Larga-Jijia, valoarea totală a investiției fiind de 23.949.558,48 lei, aproximativ 5.000.000 de euro.

IMG 20230904 WA0037 e1694006580556 - Moldova Invest

Drumul județean 248A, care face legătura între localitățile Larga-Jijia și Popricani, va fi reabilitat anul acesta în urma eforturilor depuse de Consiliul Județean, iar în acest sens, ne exprimăm recunoștința față de președintele CJ Iași, Costel Alexe.

Acest drum reprezintă o arteră importantă deoarece va reduce volumul traficului pe drumul 282 și va facilita conectarea cu drumul național ce face legătura cu Botoșani.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Combinatul de Vinuri de Calitate "Mileștii Mici": Tradiție, inovație și excelență în patria vinurilor moldovenești

Ultima reabilitare a acestui drum a avut loc în anul 2008, prin intermediul programului SAPAR, însă, din păcate, în prezent se prezintă într-o stare deplorabilă.

Mai avem în derulare proiectul de construire a dispensarului Movileni care este aproape finalizat și  proiectul de modernizare și extindere a grădiniței Movileni – acest proiect presupune lucrări complexe, care în final vor da o noua față clădirii

După ce am preluat mandatul de primar, Primăria Comunei Movileni  a inițiat procedurile legale către Del Gaz Grid pentru extinderea rețelei electrice în zona denumită popular ‘’Par’’ .

Proiectul presupune extinderea rețelei electrice până la limita cu Comuna Rediu către Horlești – Zona I cât și extinderea pe 13 străzi – Zona II.

IMG 20230904 WA0033 e1694006652412 - Moldova Invest

Anul acesta, în luna iunie, a fost semnat contractul de execuție, iar în perioada următoare, constructorul începe lucrarea așteptată de 33 de ani. Astfel, reușim să materializăm promisiunea făcută în anul 2020.

Moldova Invest îți recomandă și ...   UE intenționează să mențină plafonarea prețului la gaze pentru această iarnă

“Nevoia de îmbunătățire a nivelului de trai al locuitorilor rămâne o prioritate constantă pentru Primăria Movileni”

Ce impact a avut creșterea prețurilor la energie, gaze, carburanți asupra investițiilor și asupra proiectelor aflate în derulare în comuna Movileni?

IMG 20230904 WA0034 e1694006689222 - Moldova Invest

Creșterea prețurilor la energie, gaze și carburanți a avut un impact semnificativ asupra investițiilor și proiectelor aflate în derulare în comuna Movileni, aducând dificultăți suplimentare în ceea ce privește achiziționarea serviciilor de execuție și a lucrărilor desfășurate în satele comunei noastre.

Cu toate acestea, nevoia de îmbunătățire a nivelului de trai al locuitorilor rămâne o prioritate constantă pentru Primăria Movileni.

Deși creșterea prețurilor a creat obstacole, vom continua să depunem eforturi pentru a duce la bun sfârșit proiectele existente și pentru a dezvolta noi inițiative care să aducă beneficii comunității.

Primăria Movileni va continua să monitorizeze și să se adapteze la evoluțiile economice, asigurând gestionarea eficientă a resurselor și căutând alternative viabile pentru a minimiza impactul negativ al creșterii prețurilor asupra proiectelor și investițiilor.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Revista Moldova Invest

To Top