Connect with us

Primarul Cozmin Iulian EPURAȘ, despre proiectele majore de dezvoltare și modernizare în comuna Stăuceni

cozmin epuras stauceni - Moldova Invest

Botoșani

Primarul Cozmin Iulian EPURAȘ, despre proiectele majore de dezvoltare și modernizare în comuna Stăuceni

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Comuna Stăuceni se află în nord-estul României, aproape de centrul județului, 7 km de municipiul Botoşani

În ultimii ani, administrația locală din comuna Stăuceni a finalizat mai multe proiecte de importanță majoră, cum ar fi  extinderea și modernizarea sistemului de alimentare cu apă, construirea de grădinițe și săli de sport, modernizarea iluminatului public și reabilitarea școlilor.

Domnul Primar Cozmin Iulian Epuraș este orientat spre rezultate și dezoltare, iar în prezent, în comună se derulează proiecte de mare interes precum: modernizarea drumurilor sătești, dotarea școlilor cu mobilier și echipamente tehnologice, precum și înființarea rețelei de distribuție a gazelor naturale. Pentru viitor, obiectivele de investiții includ reabilitarea și modernizarea altor instituții de învățământ și infrastructurii, construirea de terenuri de sport și parcuri, precum și extinderea rețelelor de utilități.

comuna stauceni - Moldova Invest

În contextul în care în comuna Stăuceni s-au realizat multe proiecte de-a lungul timpului, vă rugăm să numiți cele mai importante 5 proiecte finalizate în decursul ultimilor 4 ani.

În ultimii ani, în comuna Stăuceni s-au finalizat mai multe proiecte importante, contribuind la îmbunătățirea condițiilor de trai pentru locuitori. Cele mai semnificative cinci proiecte finalizate în decursul ultimilor 4 ani sunt:

 • Extinderea și modernizarea sistemului de alimentare cu apă în comuna Stăuceni – Un proiect în valoare de aproximativ 1.000.000 euro, care a adus îmbunătățiri semnificative în ceea ce privește accesul la apă potabilă pentru locuitorii comunei.
 • Construirea Grădiniței cu Program Normal în Tocileni, proiect în valoare de aproximativ 200.000 euro, care a oferit posibilitatea copiilor din zonă să beneficieze de servicii educaționale de calitate într-un mediu modern și bine dotat.
 • Construirea Sălii de Sport în Stăuceni, proiect în valoare de 2.000.000 euro, care a contribuit la dezvoltarea activităților sportive și recreative în comunitate, oferind un spațiu adecvat pentru antrenamente și competiții.
 • Modernizarea iluminatului public cu tehnologie LED, proiect în valoare de aproximativ 300.000 euro, care a avut ca obiectiv reducerea consumului de energie și îmbunătățirea iluminatului stradal, contribuind la creșterea siguranței în zona noastră.
 • Modernizarea Școlii Victoria. Un proiect cu o valoare de aproximativ 200.000 euro, care a adus îmbunătățiri în infrastructura și dotările școlare, creând un mediu propice pentru educația elevilor din comuna noastră.

stauceni - Moldova Invest

Ce proiecte aveți în proces de implementare în prezent?

În prezent, comuna Stăuceni are în derulare mai multe proiecte de interes mare pentru comunitatea locală, cu scopul de a aduce beneficii semnificative locuitorilor. Printre acestea se numără:

 • “Modernizarea drumurilor de interes local în comuna Stăuceni”, un proiect care vizează asfaltarea a 12,5 km de drumuri sătești, având o valoare de peste 3.000.000 euro.
 • “Dotarea școlilor cu mobilier școlar și echipamente TIC”. Un proiect în valoare de aproximativ 200.000 euro, care urmărește să îmbunătățească condițiile de învățare pentru elevi prin furnizarea de mobilier modern și echipamente tehnologice.
 • “Înființarea rețelei de distribuție a gazelor naturale în comuna Stăuceni” este un proiect de amploare, evaluat la aproximativ 5,7 milioane euro, care va aduce beneficii semnificative locuitorilor prin furnizarea unui serviciu de energie mai eficient și mai accesibil.
 • “Achiziționarea de mobilier urban inteligent”, acest proiect vizează îmbunătățirea aspectului urban al comunei prin achiziționarea de mobilier urban modern și funcțional.
 • “Achiziționarea unui microbuz electric școlar” este un proiect menit să asigure un transport școlar eficient și ecologic pentru elevii din comună.
 • “Construirea unui parc fotovoltaic pentru producerea energiei electrice necesare consumului propriu de funcționare” este o inițiativă de dezvoltare durabilă care va contribui la reducerea dependenței de sursele tradiționale de energie.
 • “Reabilitarea Școlii Gimnaziale nr. 1 Stăuceni”, un proiect de modernizare și reabilitare a infrastructurii școlare pentru a oferi un mediu optim de învățare pentru elevi.
 • “Construirea unui teren de sport la Școala Victoria” și “Construirea unui teren de sport la Școala Tocileni”. Proiecte destinate promovării activității fizice într-un cadru propice în rândul elevilor.
 • “Construirea unui parc de joacă la Grădinița Stăuceni” fiind un proiect dedicat amenajării unui spațiu de recreere și distracție pentru copiii din comună.
 • “Extinderea sistemului de apă și canal în comuna Stăuceni”. Este un proiect de infrastructură vital pentru asigurarea accesului la apă potabilă și gestionarea adecvată a apelor uzate în toată comuna. Acest proiect are o valoare estimată de aproximativ 2,5 milioane euro.

comuna stauceni bt - Moldova Invest

Care sunt obiectivele de investiții pe care le aveți în vedere pentru viitor în comuna Stăuceni?

Pentru viitorul comunei Stăuceni, avem în vedere următoarele obiective de investiții:

 • Reabilitarea Grădiniței din Siliștea – Un proiect dedicat modernizării și îmbunătățirii infrastructurii învățământului preșcolar în zona Siliștea.
 • Construirea unui teren de sport în localitatea Siliștea, obiectiv menit să promoveze activitatea fizică și sportul
 • Reabilitarea Grădiniței din Stăuceni și transformarea acesteia într-o grădiniță cu program prelungit este o inițiativă de modernizare a infrastructurii educaționale pentru a răspunde nevoilor localnicilor în acest sens.
 • Modernizarea și asfaltarea tuturor tronsoanelor de drumuri sătești ale comunei. Va fi un proiect amplu de îmbunătățire a infrastructurii rutiere pentru a asigura accesul facil și optim pentru locuitorii din toate satele comunei.
 • Construirea unui teren de sport la Școala Victoria. Un proiect gândit să ofere elevilor o infrastructură modernă pentru practicarea activităților sportive.
 • Reabilitarea energetică a clădirii sediului primăriei, obiectiv de efi cientizare energetică pentru reducerea consumului de energie și optimizarea resurselor în administrația locală.

poza 5 - Moldova Invest

Ce oportunități investiționale oferă localitatea pe care o administrați?

Localitatea pe care o administrez, comuna Stăuceni, oferă numeroase oportunități investiționale datorită următoarelor aspecte:

Infrastructură bine dezvoltată: Comuna beneficiază de un Drum Național modernizat, precum și de un drum județean modernizat, care facilitează accesul către alte zone importante. De asemenea, proiectele de asfaltare în curs sau planificate pentru drumurile și ulițele din comună îmbunătățesc conectivitatea și accesibilitatea.

Utilități publice: Comuna Stăuceni dispune de rețea de apă curentă și canalizare, ceea ce reprezintă un avantaj considerabil pentru locuitorii și investitorii interesați.

Acces la rețeaua de gaz: Prezența rețelei de distribuție a gazului natural oferă oportunități pentru investiții în domeniul industrial, comercial și rezidențial, contribuind la creșterea confortului și eficienței energetice.

Servicii de telefonie și internet: Accesul facil la serviciile de comunicații moderne, precum telefonie și internet, asigură conectivitatea și facilitarea afacerilor și a vieții cotidiene.

Apropierea de municipiul reședință de județ – Botoșani: Fiind situată în proximitatea municipiului Botoșani, comuna Stăuceni beneficiază de acces la o gamă largă de facilități, servicii și oportunități economice și culturale.


OM... Cu aripi fragile de fluture

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Botoșani

To Top