Connect with us

Primarul ieșean Sorin LAZĂR, despre planuri și investiții în comuna STRUNGA

Design fara titlu - Moldova Invest

Revista Moldova Invest

Primarul ieșean Sorin LAZĂR, despre planuri și investiții în comuna STRUNGA

Comuna Strunga se află într-o poziție strategică, într-un triunghi format de orașele Iași, Roman, Pașcani și Târgu Frumos, cu distanțe cuprinse între 20 și 50 de kilometri

Această locație avantajoasă facilitează, într-o oarecare măsură, accesul la diverse oportunități de angajare în cadrul întreprinderilor din acestă zonă.

Primar comuna Strunga Ing.Lazar Sorin Constantin - Moldova Invest

Primăria Strunga, condusă de domnul primar Ing. Sorin-Constantin Lazăr, este angajată în dezvoltarea și îmbunătățirea comunității prin implementarea proiectelor. Comuna Strunga se bucură de avantaje competitive, care îi conferă un potențial de dezvoltare remarcabil.

În prezent, comuna Strunga are în derulare o serie de proiecte de investiții care vizează îmbunătățirea infrastructurii și serviciilor pentru locuitori. Primăria Strunga are ca obiectiv principal asigurarea unei comunități prospere, cu servicii publice de calitate și condiții de trai îmbunătățite pentru toți locuitorii săi.

WhatsApp Image 2023 06 14 at 10.52.22 - Moldova Invest

Dle primar Sorin-Constantin Lazăr, care sunt punctele forte ale localității dumneavoastră? Ce avantaje competitive are localitatea dumneavoastră?

Printre punctele forte ale comunei Strunga, se numără:

 • Drumul european care traversează localitatea, oferind acces rapid și ușor către alte orașe și regiuni.
 • Izvoarele cu apă sulfuroasă, care reprezintă o resursă valoroasă și atragătoare pentru turiști și persoanele interesate de sănătate și wellness.
 • Cadru natural cu un relief variat, oferind potențial pentru activități recreative în aer liber, cum ar fi drumeții, ciclism, alpinism sau excursii în natură.
 • Mediu administrativ prietenos cu investitorii – creează un climat favorabil pentru dezvoltarea afacerilor și atragerea de investiții, prin facilități și sprijin acordat antreprenorilor și investitorilor interesați să își deschidă sau să își extindă afacerile în zonă.
Moldova Invest îți recomandă și ...   Ordonanța ”austerității selective”: Transgaz achiziționează telefoane în valoare de 1,46 milioane de lei pentru angajați

Amenajare si modernizare parc Strunga - Moldova Invest

Ce proiecte de investiții are în derulare comuna Strunga în prezent?

Proiectele de investiții  aflate în derulare în comuna Strunga în prezent, includ:

 • Modernizarea și reabilitarea unui parc în Comuna Strunga, județul Iași, pentru a crea un spațiu public modern și atrăgător pentru locuitori.
 • Demolarea și construirea unei grădinițe cu program normal în satul Crivești, comuna Strunga, astfel vom asigura un mediu educațional adecvat copiilor din zonă.
 • Reabilitarea energetică moderată a dispensarului din satul Fărcășeni, comuna Strunga, județul Iași, îmbunătățim eficiența energetică a clădirii și asigurăm condiții mai bune pentru furnizarea serviciilor medicale.
 • Implementarea unui sistem de monitorizare și siguranță a spațiului public în comuna Strunga, județul Iași, pentru a spori siguranța cetățenilor și a diminua infracționalitatea.
 • Extinderea rețelei de canalizare în comuna Strunga, județul Iași, pentru a îmbunătăți infrastructura de apă și salubritate în zonă.
 • Actualizarea Planului Urbanistic General (P.U.G.) și a Regulamentului Local de Urbanism (R.L.U.) în comuna Strunga, județul Iași, pentru a asigura o dezvoltare urbanistică coerentă și sustenabilă.
 • Modernizarea sistemului de iluminat public stradal în comuna Strunga, județul Iași, etapa a II-a, pentru a îmbunătăți siguranța și confortul cetățenilor pe timp de noapte.
 • Amenajarea unui spațiu de joacă pentru copii în satul Hăbășești, comuna Strunga, județul Iași, pentru a oferi o zonă sigură și atractivă pentru activitățile recreative.
 • Reabilitarea gardului Școlii din Cucova, comuna Strunga, județul Iași
 • Amenajarea unui teren de sport în satul Brătulești, comuna Strunga, județul Iași, pentru a promova activitățile sportive și un stil de viață sănătos.
 • Realizarea stațiilor de reîncărcare pentru vehicule electrice în comuna Strunga, județul Iași, pentru a susține utilizarea transportului ecologic și reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră
Moldova Invest îți recomandă și ...   Boicotul austriac în problema Schengen, desființat de argumentele a doi cercetători de la un prestigios institut din Viena

WhatsApp Image 2023 06 14 at 09.55.38 - Moldova Invest

Ce planuri are Primăria Strunga pentru viitor? Care sunt investițiile pe care le are în vedere Primăria Strunga pentru acest an?

Planurile Primăriei Strunga pentru viitor și investițiile pe care le are în vedere pentru acest an, se descriu după cum urmează:

 • Amenajarea unui teren sport multifuncțional în satul Strunga, comuna Strunga, județul Iași, pentru a oferi o infrastructură modernă și variată pentru practicarea diferitelor sporturi.
 • Realizarea aducțiunii de apă în satul Crivești, pentru a asigura o alimentare adecvată cu apă potabilă în zonă.
 • Modernizarea drumurilor din satele Fedeleșeni, Brătulești și Fărcășeni, comuna Strunga, județul Iași, pentru a îmbunătăți infrastructura rutieră și a facilita mobilitatea în zonă.
 • Achiziționarea unei centrale termice și instalarea unei instalații de încălzire în caminul din Fărcășeni, comuna Strunga, județul Iași, pentru a asigura condiții de încălzire adecvate locuitorilor.
Moldova Invest îți recomandă și ...   Sergiu HAREA, Președintele Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova: „Prioritatea noastră principală este integrarea economică a Republicii MOLDOVA în Uniunea Europeană"

Acestea sunt doar câteva exemple dintre proiectele și investițiile pe care Primăria Strunga le are în plan, însă lista poate fi extinsă în funcție de resursele disponibile.


OM... Cu aripi fragile de fluture

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Revista Moldova Invest

To Top