Connect with us

Primarul sucevean Gabriel DANCIU: „Comuna Cârlibaba va fi o localitate modernă, cu posibilități de dezvoltare, care va ridica nivelul de trai”

Design fara titlu 21 - Moldova Invest

Revista Moldova Invest

Primarul sucevean Gabriel DANCIU: „Comuna Cârlibaba va fi o localitate modernă, cu posibilități de dezvoltare, care va ridica nivelul de trai”

Comuna Cârlibaba este situată în extremitatea nord-vestică a județului Suceava, fiind ca întindere una dintre cele mai mari

Gabriel DANCIU este primarul comunei Câlibaba. Acesta a reușit să obțină finanțări pentru mai multe proiecte menite să ridice standardele vieții de zi cu zi a localnicilor, iar câteva au fost menționate în cadrul interviului nostru.

În ceea ce privește proiectele de viitor, primarul are multiple proiecte în stadii diferite de implementare. Administraţia locală este interesată de atragerea unor investitori pentru consolidarea de noi ferme, promovarea asociaţiilor de producători precum şi dezvoltarea nişei de piaţă a agriculturii ecologice.

120132666 135569528274485 7221366342296138666 n - Moldova Invest

„Comuna Cârlibaba va fi o localitate modernă, cu posibilități de dezvoltare, care va ridica nivelul de trai”

Domnule primar Gabriel Danciu, de-a lungul timpului ați avut mai multe proiecte menite să ridice standardele vieții de zi cu zi a localnicilor. Dintre acestea, care ar fi cele mai importante proiecte pe care le-ați finalizat în ultima perioadă?

Din anul 2008, de când am fost desemnat primar al comunei Câlibaba, am reușit să obtin finanțări care să ridice standardele vieții localnicilor.

Moldova Invest îți recomandă și ...   SUA ar putea majora cu 9,3 milioane de dolari asistența nerambursabilă pentru consolidarea democrației participative în Republica Moldova

Unul din proiectele cu impact major a fost pe măsura 3.2.2. prin care au fost modernizate circa 9 km drumuri comunale și a fost construit un AFTER SCHOOL, care satisface problemele elevilor după terminarea orelor de curs.

Am dezvoltat rețeaua de drumuri comunale prin investiții din fonduri proprii în lungime de aproximativ 3,4 km. Mai departe voi aminti de: modernizarea sediului primariei, construirea sediului pentru Situații de urgență – Serviciul voluntar.

Dacă ne referim la momentul actual, ce proiecte aveți în derulare și ce proiecte ați finalizat?

În momentul de față am finalizat constructia Căminului Cultural, o investiție de peste 3.000.000.lei, am terminat modernizarea Școlii generale „Ștefan Cel Mare”, investiție de peste 2.500.000 lei, care se află în derulare cu stadiu de terminare a lucrărilor (de peste 85%) si Dispensarul medical uman, o investiție de 1.500.000 lei.

Moldova Invest îți recomandă și ...   SOPHIA ÎN MIAMI - FRANCIZA UNUI BRAND ROMÂNESC DE DESIGN INTERIOR ÎN STATELE UNITE ALE AMERICII

251336939 221127573443255 3300157703498044627 n - Moldova Invest

Ce măsuri aveți în vedere să implementați pentru a atrage investiții în comuna Cârlibaba?

Avem în vedere crearea de facilități pentru întreprinzătorii care vor să investescă în infrastructura turistică a zonei noastre.

Cum sprijiniți antreprenoriatul local și dezvoltarea afacerilor mici și mijlocii în comuna Cârlibaba?

Lipsa fondurilor necesare pentru investitii îngreunează posibilitatea demarării de noi proiecte care să fie făcute din fonduri proprii și ajutore guvernamentale.

Ce ne puteți spune despre proiectele de viitor?

Proiectele de viitor sunt multiple, de aceea o să enumăr câteva, care sunt în anumite stadii de implementare:

  • Sala sport clasă medie 108 locuri –  depus la C.N.I.;
  • Construire de drumuri comunale în valoare de peste 8,5 milioane lei – depus pe Programul „Angel Salingny”;
  • Extinderea rețelei electrice pe o distanță de circa 1,7 km –  depus pe A.F.M.;
  • Modernizare infrastructura iluminat public stardal – depus și semnat CONTRACT FINANTARE PE A.F.M.;
  • Construirea a 4 statii de autobuz inteligente, 13 stalpi cu acces internet și două stații încărcare de 54 kw – depus pe pe P.N.R.R. al cărui contract de finanțare l-am semnat;
  • Amplasarea a doua stații de încărcare pentru mașini electrice de 54 kw respectiv 74 kw – depus pe A.F.M.;
  • Construirea unui monument ridicat în cinstea eroilor cazuti în timpul primului și al doilea Război Mondial – din fonduri proprii;
  • Până la sfârșitul lunii mai vom depune la Ministerul turismului un proiect cu două linii de cablu (telescaun cu 4 si 6 locuri) necesare pentru modernizarea pârtiei Stânișoara.
Moldova Invest îți recomandă și ...   Sergiu HAREA, Președintele Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova: „Prioritatea noastră principală este integrarea economică a Republicii MOLDOVA în Uniunea Europeană"

Care este previziunea dvs. referitor la comuna Cârlibaba (de peste cinci ani)?

Dacă toate aceste proiecte pe care mi le-am propus vor fi viabile, comuna Cârlibaba va fi o localitate modernă cu posibilități de dezvoltare, care va ridica nivelul de trai având acces la tot ce este nou, favorizând astfel legatura cu tot ce este de actualitate atât pe plan intern, cât și internațional.


OM... Cu aripi fragile de fluture

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Revista Moldova Invest

To Top