Connect with us

Vicepreședintele raionului Fălești, Veaceslav TAMBUR, despre provocările și nevoile investiționale ale raionului în contextul general al Republicii Moldova

Collage Maker 15 Aug 2023 01 14 PM 1722 - Moldova Invest

Revista Moldova Invest

Vicepreședintele raionului Fălești, Veaceslav TAMBUR, despre provocările și nevoile investiționale ale raionului în contextul general al Republicii Moldova

Provocările și nevoile investiționale în raionul Fălești sunt similare cu cele din restul țării, însă a atras deja mulți investitori care își dezvoltă cu succes afacerile

Raionul Fălești este amplasat în partea de Nord-Vest a Republicii Moldova.

Raionul Fălești este constituit din 76 de localități, împărțite în 33 de unități administrativ-teritoriale și este administrat conform prevederilor Legii privind administrația publică locală prin intermediul autorităților publice locale.

868 e1692093831730 - Moldova Invest

În calitate de autorități reprezentative și deliberative, consiliile locale și primarii celor 33 de primării din raion au responsabilitatea de a soluționa problemele localității pe care o administrează.

De gospodărirea treburilor publice a întregii unități administrativ-teritoriale se ocupă Consiliul raional Fălești, format din 33 de consilieri, și președintele raionului, ales de membrii consiliului.

WhatsApp Image 2023 08 16 at 09.31.38 - Moldova Invest

Raionul Fălești este condus de Preşedintele Sergiu Fîntînă ales în data de 30 noiembrie 2019, iar vicepreşedinți sunt Prodan Mihai, Fusu Veaceslav și Tambur Veaceslav.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Obiectivele EuroRegiunii Moldova conturate pentru prima dată la Bruxelles. Forumul Economic Regional Moldova din 2024 va juca un rol major în dezvoltarea regiunii

869 - Moldova Invest

Principalele provocări și nevoi investiționale în raionul Fălești sunt în mare măsură similare cu cele din restul țării, însă cu toate acestea, raionul Fălești a atras deja mulți investitori care își dezvoltă cu succes afacerile, situație explicată în cadrul dialogului nostru, de către vicepreședintele raionului Fălești – Veaceslav TAMBUR.

Totodată, am surprins în cadrul interviului și provocările pe care le întâmpină Republica Moldova pe calea europeană și care sunt factorii care influențează acest demers.

Principalele provocări și nevoi investiționale ale raionului Fălești

Care ar fi  principalele provocări și nevoi investiționale pe care le aveți în raionul pe care îl reprezentați?

Raionul pe care îl reprezint se confruntă cu aceleași provocări și necesități de investiții ca și restul țării.

Investitorii străini sunt sceptici când vine vorba de a investi în Republica Moldova, asta se întâmplă deoarece legislația nu este favorabilă.

WhatsApp Image 2023 08 16 at 09.31.36 - Moldova Invest

Istoria ne arată că în cei peste de 30 de ani de independență, la conducere s-au aflat politicieni care au împiedicat investițiile din străinătate, din diferite motive, printre care și motive politice.

Moldova Invest îți recomandă și ...   ZELENSKI: "Republica Moldova va deveni traseu de tranzit pentru cerealele provenite din Ucraina"

Care este nivelul de deschidere către investiții în raionul Fălești?

WhatsApp Image 2023 08 16 at 09.31.40 1 - Moldova Invest

Avem mulți investitori în raionul Fălești, care își dezvoltă foarte bine afacerile.

Aceștia conlucrează foarte bine cu Consiliul raional, cu instituțiile deconcentrate (precum este ANAF în România) și cu toate structurile.

Ei reprezintă un exemplu pentru viitorii investitori că se poate și în Republica Moldova, se poate și în raionul Fălești.

„Pe lângă conflictul de la graniță, există și un conflict intern în Republica Moldova.”

În contextul integrării Republicii Moldova în Uniunea Europeană, care credeți că este principala provocare sau obstacolul cel mai mare cu care se poate confrunta Moldova și în ce măsură are legătură cu situația de la graniță?

Pe lângă conflictul de la graniță, există și un conflict intern în Republica Moldova.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Peste 205 milioane de lei vor fi alocate pentru investiții în rețelele de gaz din județul Botoșani

867 - Moldova Invest

Spre exemplu, există reprezentanți ai unor așa-zise partide politice care aparțin unor tabere diferite, și care se opun integrării Republicii Moldova în Uniunea Europeană.

În ceea ce privește voința poporului, aceasta este în favoarea integrării în Uniunea Europeană, ceea ce a fost demonstrat în mod clar pe 21 mai, când o mulțime de oameni s-a adunat de bunăvoie în Piața Marii Adunări Naționale.

Un alt exemplu este reprezentat de alegerile parlamentare din iulie 2021, când poporul a votat în favoarea unui partid pro-european, care acum deține majoritatea în Parlamentul Republicii Moldova.

870 e1692094016950 - Moldova Invest

De asemenea, am semnat Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană în 2014; acest acord, desigur, a fost semnat de politicieni, dar aceștia au fost aleși de către popor, ceea ce demonstrează că dorința de integrare în UE este susținută de către populație.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Revista Moldova Invest

To Top