Connect with us

A 5-a ediție a Forumului Economic Japonia-Arabia: noi parteneriate și cooperare în sectoare cheie

GSFtvkIaUAYL0Lg - Moldova Invest

International

A 5-a ediție a Forumului Economic Japonia-Arabia: noi parteneriate și cooperare în sectoare cheie

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Oficialii din Japonia și Liga Arabă au început discuții aici pentru formarea unor noi parteneriate economice și consolidarea acordurilor existente în sectoare precum energie și sănătate

Al 5-lea Forum Economic Japonia-Arabia a început la Tokyo marți și se încheie pe 11 iulie. Întâlnirile anterioare ale forumului au avut loc în 2009, 2013, 2010 și 2016.

Miercuri, oficialii au participat la o “Conferință Economică Public-Privată” la care a fost prezent și Ken Saito, ministrul Economiei, Comerțului și Industriei din Japonia.

Nobuyuki Nakajima, directorul executiv al Organizației Japoneze de Comerț Exterior, JETRO, cu sediul la Dubai, a ținut discursul de deschidere.

Saito a declarat: “Lumea se află acum într-un punct de cotitură major. În plus față de complexitatea crescândă a situației internaționale, Japonia și țările arabe sunt parteneri importanți bazându-se pe relații istorice prietenoase, cu probleme globale precum deoxigenarea, energia, apa și sărăcia.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Ion ȘTEFANOVICI: "Dați-ne în 2025, REFORMA ADMINISTRATIV - TERITORIALA a ROMANIEI pe principiile REGIONALIZARII, în contextul funcționării Uniunii Europene"

“Acum este momentul să ne folosim de punctele noastre forte, abordând în același timp aceste provocări globale.”

El a menționat că Japonia își propune să realizeze creștere în Japonia și în lumea arabă prin rezolvarea problemelor sociale și consolidarea noilor parteneriate.

“Ministerul Economiei, Comerțului și Industriei a alocat un buget de 1 miliard de dolari pentru dezvoltarea unui proiect emblematic care simbolizează cooperarea cu țările din Global South,” a spus el.

“Proiecte specifice precum decarbonizarea, digitalizarea și sănătatea au început deja să fie implementate. Scopul Forumului Economic Japonia-Arabia este de a realiza pace, stabilitate și prosperitate între Japonia și țările arabe prin cooperare într-o gamă largă de domenii.”

Moldova Invest îți recomandă și ...   Președinții Klaus Iohannis și Yoon Suk Yeol au adoptat astăzi „Declarația Comună privind consolidarea Parteneriatului Strategic Republica Coreea-România”

Printre alți participanți s-au numărat Dr. Ali bin Ibrahim Al-Maliki, șeful sectorului de afaceri economice al Ligii Arabe, Dr. Saleh A. Al-Kharabsheh din Ministerul Energiei și Resurselor Minerale al Iordaniei și Dr. Khaled Hanafi, secretarul general al Uniunii Camerelor Arabe.

În sesiunea următoare, “Extinderea Investițiilor Reciproc”, discursul principal a fost susținut de Ahmed Aboul Gheit, secretarul general al Ligii Arabe.

Sesiunea a inclus participarea lui Kazushige Tanaka, director general adjunct pentru comerț și cooperare economică din cadrul Ministerului Economiei, Comerțului și Industriei, și a lui Wissam Hassan Fattouh, secretarul general al Uniunii Băncilor Arabe.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Eurodeputatul Maria GRAPINI: "Republica Moldova trebuie sprijinită de România să urmeze drumul european, drumul democrației și al respectării drepturilor omului!"

Sesiunea de după-amiază s-a concentrat pe schimbările climatice, includând discuții despre produsele verzi, gestionarea apei, gestionarea deșeurilor, hidrogenul și amoniacul.

Printre participanți s-au numărat Ibrahim Al-Dakhiri, director general al Organizației Arabe pentru Dezvoltare Agricolă, și Dr. Salem Hamidi, director general al Autorității Arabe pentru Energie Atomică.

O sesiune ulterioară despre noi tehnologii a inclus prezentările Dr. Ismail Abdel Ghaffar Ismail, președintele Academiei Arabe pentru Știință, Tehnologie și Transport Maritim, și Dr. Walid El-Hennawy, secretarul general adjunct al Organizației Arabe pentru Turism.

Întâlnirile zilei s-au încheiat cu remarci finale ale președintelui JETRO, Norihiko Ishiguro.


OM... Cu aripi fragile de fluture

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in International

To Top