Connect with us

Austria, ”prietena” României și Republicii Moldova! După blocarea Schengen, Viena se opune și aderării Republicii Moldova la UE

WhatsApp Image 2023 12 13 at 09.40.19 - Moldova Invest

International

Austria, ”prietena” României și Republicii Moldova! După blocarea Schengen, Viena se opune și aderării Republicii Moldova la UE

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Austria se opune aderării accelerate a Republicii Moldova și Ucrainei la U.E. Declarațiile au fost făcute de cancelarul Karl Nehammer în timpul unei întâlniri cu membrii Comisiei pentru relația cu Uniunea Europeană din parlamentul austriac

Conform raportului parlamentului, cancelarul Nehammer a comunicat deputaților Petra Steger, Christian Hafenecker și Axel Kassegger că Austria nu va susține negocierile privind aderarea Ucrainei în condițiile actuale. El a subliniat că nu ar trebui să existe un tratament preferențial pentru Ucraina, mai ales în comparație cu Bosnia și Herțegovina, care este, de asemenea, în proces de negocieri pentru aderare.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Banca Națională a Moldovei a lansat Sistemul de Plăți Instant MIA

 

Nehammer a accentuat faptul că președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, nu s-a consultat cu nimeni în prealabil în legătură cu anunțul privind perspectiva negocierilor de aderare pentru Ucraina. În plus, a subliniat că pentru ca UE să fie pregătită pentru extindere, sunt necesare reforme interne.

targ de craciun viena scaled 1 scaled - Moldova Invest

El a menționat că, în linii mari, Austria continuă să susțină solidaritatea cu Ucraina conform politicii UE, fără a compromite neutralitatea.

Nehammer a adăugat că accentul principal este pus pe asistența financiară pentru sprijinirea Ucrainei ca stat în ansamblu. Austria adoptă astfel o poziție similară cu cea a Ungariei și Slovaciei în blocarea discuțiilor privind aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Vaslui: Peste 1,5 milioane de lei pentru reabilitarea locurilor de joacă

R.MOLD scaled - Moldova Invest

Cu toate acestea, Nehammer a indicat că “în semn de solidaritate, ar trebui să se ofere atât Ucrainei, cât și Republicii Moldova, perspectiva aderării“, dar guvernul austriac se opune unei proceduri accelerate pentru aceste două state. În trecut, Ungaria și Slovacia s-au opus aderării Ucrainei la UE. Ucraina, care se confruntă cu invazia rusă începând din februarie anul trecut, consideră aderarea la Uniunea Europeană un pas esențial pentru apropierea de Occident.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Ciolacu a anunțat când vor fi aplicate noile deduceri din impozitul pe venit

victoria palace bucharest - Moldova Invest


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in International

To Top