Connect with us

AVERTISMENTUL Goldman Sachs: FACTURA de energie a europenilor va crește cu 2.000.000.000.000 € iarna viitoare

Goldman Sachs - Moldova Invest

International

AVERTISMENTUL Goldman Sachs: FACTURA de energie a europenilor va crește cu 2.000.000.000.000 € iarna viitoare

Se pare că iarna ce urmează va fi una grea pentru consumatorii europeni de energie, deoarece se așteaptă o creștere de până la două trilioane de euro, ținând cont și de creșterea prețurilor odată cu începutul noului an. Astfel, conform calculelor făcute de analiștii de la Goldman Sanchs, se observă încă o dată faptul că este necesar ca guvernele să intervină.

Calcule realizate de specialiștii americani ar apărea doar într-o notă informativă ce este destinată clienților, notă emisă de către banca din America și semnată de doi analiști: Alberto Gandolfi și Mafalda Pomebiro.

Moldova Invest îți recomandă și ...   BNR a decis să mențină dobânda cheie la nivelul de 7% pentru 2024

Se pare că la apogeul creșterii acestor prețturi, urmează ca facturile din domeniul energetic să reprezinte până la 15% din PIB-ul Europei, după cum suștin analiștii.

Miniștrii Energiei din UE urmează să se întâlnească!

Este de așteptat ca vineri, 9 septembrie, miniștrii Energiei din toate statele ce aparțin UE să se întâlnească în Cehia, pentru a putea pune la punct anumite măsuri clare la nivelul Uniunii Europene. Printre aceste măsuri s-ar putea regăsi inclusiv plafonarea prețurilor la gaze sau suspendarea tranzacțiilor cu anumite instrumente derivate. De altfel, țări precum Germania sau Franța ar suține adăugarea unor impozite pentru companiile energetice ce înregistrează un profit excepțional.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Președintele Consiliului Fiscal din România, Daniel Dăianu, avertizează că deficitul bugetar rămâne o vulnerabilitate majoră pentru economia României în 2024

Adăguarea unor astfel de plafoane de preț in domeniul energetic ar putea să aducă economii de până la 650 de miliarde euro în domeniul energetic, astfel că se va diminua din greul pe care consumatorii și piețele îl vor suporta, oferind șansa executivelor din UE să renunțe la acele taxe pe profit.

Cei doi analiști mai spun că plafonarea prețurilor nu ar putea să rezolve în totalitate această problemă ce ține de energie, acest lucru însemnând că ar putea să se impună instituirea anumitor mecanisme, astfel încât să se poată amâna acest șoc al creșterii facturilor le nergie pentru următorii 10-20 de ani.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Economia SUA, mai puternică decât economia europeană după recesiunea post-pandemică. Care este secretul succesului?


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in International

To Top