Connect with us

Bugetul Uniunii Europene pentru anul 2024 a fost stabilit la peste 189 de miliarde de euro printr-un acord între Parlamentul European și Consiliul Uniunii Europene

64404.jpg 1140x855 1 - Moldova Invest

International

Bugetul Uniunii Europene pentru anul 2024 a fost stabilit la peste 189 de miliarde de euro printr-un acord între Parlamentul European și Consiliul Uniunii Europene

Negociatorii din partea Parlamentului European au încheiat, în timpul nopții, un acord final cu reprezentanții Consiliului Uniunii Europene privind Bugetul european pentru anul 2024, conform informațiilor furnizate de News.ro.

Acest acord va trebui să fie oficial adoptat de Parlamentul European și de către Consiliul Uniunii Europene în săptămânile următoare și va deveni operațional până la începutul anului viitor. Bugetul Uniunii Europene pentru 2024 se va cifra la peste 189 de miliarde de euro.

comisia europeana UE steag1 e1694171964856 - Moldova Invest

Conform noului acord final, alocările bugetare au fost majorate în sectoarele și programele care necesitau o finanțare sporită, precum cercetarea, Programul de studii „Erasmus+”, sprijinul pentru tinerii fermieri și Vecinătatea estică și sudică, inclusiv Republica Moldova, conform informațiilor transmise de News.ro.

Moldova Invest îți recomandă și ...   FMI a anunțat lansarea unui fond pentru sprijinirea reformelor economice ale Ucrainei

Acest acord elimină reducerile bugetare în valoare de aproximativ 700 de milioane de euro, care au fost inițial propuse de Consiliul Uniunii Europene la începutul negocierilor.

Bugetul Uniunii Europene pentru anul 2024, în cuantum de peste 189 de miliarde de euro, include resurse adecvate pentru susținerea priorităților tradiționale ale Uniunii, cum ar fi Politica de Coeziune și Politica Agricolă Comună, din care România beneficiază în mare parte de fonduri europene nerambursabile. De asemenea, s-au obținut majorări de fonduri în domenii identificate anterior de Parlamentul European ca fiind necesare pentru a asigura finanțare suplimentară. Acestea includ cercetarea, care aduce beneficii concrete populației europene, în special în domeniul cercetării medicale, bursele de studiu „Erasmus+” și sprijinul pentru tinerii fermieri, conform declarațiilor eurodeputatului Siegfried Mureșan (PPE / PNL), liderul echipei de negociatori a Parlamentului European.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Care este impactul atacurilor rebelilor Houthi asupra economiei UE?

De asemenea, s-a luat în considerare contextul evenimentelor de la granițele Uniunii Europene. Astfel, alocările pentru Vecinătatea sudică și estică, inclusiv Republica Moldova, au fost majorate, la fel și bugetul pentru ajutor umanitar, având în vedere situația la frontierele Uniunii Europene, precum conflictul din Ucraina și din Orientul Mijlociu.

Negociatorul-șef pentru Bugetul Uniunii Europene pentru 2024, Siegfried Mureșan, a subliniat importanța acestui acord în gestionarea noilor provocări, cum ar fi conflictele din Ucraina și Orientul Mijlociu, criza energetică și inflația. Acordul urmează să fie adoptat formal de Parlamentul European și de Consiliul Uniunii Europene în următoarele săptămâni și va deveni operațional până la începutul anului viitor.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Franța forțată să solicite modificarea legislației europene în domeniul agriculturii sub presiunea protestelor fermierilor


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in International

To Top