Connect with us

China, încă supărată foc din cauza vizitei lui Nancy Pelosi în Taiwan!

sua china scaled - Moldova Invest

International

China, încă supărată foc din cauza vizitei lui Nancy Pelosi în Taiwan!

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

China a ținut să-i transmită un mesaj dur preşedintele Camerei Reprezentanţilor, Kevin McCarthy, amenințându-l să „nu mai repete greşelile dezastruoase din trecut” şi să se întâlnească cu preşedinta taiwaneză Tsai Ing-wen.

Oficialii de la Beijing susțin că o eventuală vizită a liderului american ar destabiliza pacea și stabilitatea din regiune, și că ar uni poporul chinez împotriva unui inamic comun, conform Reuters.

Republicanul Kevin McCarthy, al treilea lider ca importanță din SUA, după preşedinte şi vicepreşedinte, va găzdui o întrunire, în California, miercuri, cu Tsai.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Prețul cărnii a crescut, la nivel european, cu 3,3% față de anul trecut

„China se opune ferm (…) ca preşedintele Camerei Reprezentanţilor, Kevin McCarthy, a treia oficialitate a administraţiei americane, să se întâlnească cu Tsai Ing-wen”, a declarat Mao Ning, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe chinez, potrivit AFP.

„China va urmări îndeaproape evoluţia situaţiei şi îşi va apăra cu fermitate suveranitatea naţională şi integritatea teritorială”, a subliniat Mao în conferinţa de presă.

După vizita liderului american Nancy Pelosi în capitala taiwaneză din august 2022, China a întețit exerciții militare în apropierea Taiwanului, regiune care se bucură de o autonomie lărgită și pe care și-ar dori să o încorporeze complet.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Waze va facilita căutarea parcărilor subterane și navigarea prin sensurile giratorii: Descoperă când vei beneficia de aceste îmbunătățiri!


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in International

To Top