Connect with us

China se îndreaptă spre o creștere a expedierii calculatoarelor echipate cu inteligență artificială

RvnF hechtvw6701026 - Moldova Invest

International

China se îndreaptă spre o creștere a expedierii calculatoarelor echipate cu inteligență artificială

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

China se pregătește să experimenteze o creștere robustă în expedierea de calculatoare personale (PC-uri) echipate cu inteligență artificială (AI) în anii următori

Experții din industrie anticipează o creștere bruscă în adoptarea PC-urilor alimentate de AI, condusă în principal de avansul rapid al modelelor de limbaj mari (LLM) și de integrarea rapidă a tehnologiei generative AI în dispozitivele hardware.

Aceste PC-uri AI, care înglobează AI în procesoarele lor, prevestesc o schimbare semnificativă în peisajul PC-urilor și se așteaptă să inițieze un nou ciclu de înlocuire a produselor. Conform unui raport al Corporației Internaționale de Date (IDC), piața de PC-uri din China este proiectată să mențină o creștere constantă în următorii cinci ani, cu PC-urile AI estimându-se să captureze 85% din cota de piață până în 2027.

Datele IDC indică o creștere substanțială la nivel global în expedierea de PC-uri AI, cu cifre prognozate să crească de la aproximativ 50 de milioane de unități în anul curent la peste 167 de milioane până în 2027. Până la sfârșitul anului 2027, PC-urile AI sunt proiectate să constituie aproape 60% din toate expedierile de PC-uri la nivel mondial.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Moldova Invest, partener principal al PRIA GALA FEMEILOR ÎN AGRICULTURA, în REPUBLICA MOLDOVA, în 7 iunie 2024, la Digital Park Chișinău

Consiliul de consultanță prezice o accelerare în expedierea de PC-uri AI începând din 2024, cu tehnologia care trece de la un segment de nișă la adoptarea generalizată în anii următori. În timp ce cumpărătorii comerciali sunt așteptați să conducă o parte semnificativă a acestor vânzări, consumatorii pot anticipa îmbunătățiri în jocurile pe PC și crearea de conținut digital odată cu apariția PC-urilor capabile de AI.

Wang Jiping, vicepreședinte al IDC China, previzionează că PC-urile AI vor provoca schimbări disruptive în cadrul industriei PC-urilor, evidențiind lansarea de produse AI de către marii producători chinezi de PC-uri. Wang subliniază rolul crucial al următorilor doi sau trei ani în avansarea aplicației tehnologiei AI în dispozitivele electronice.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Două firme din Bacău, printre primele 10 cele mai profitabile companii din România în 2023

Canalys, o firmă de cercetare din industrie, anticipă o renaștere a pieței de PC-uri din China, cu o creștere estimată de 3% în 2024 și 10% în 2025, alimentată în principal de cererea reînnoită din partea sectorului comercial. Emma Xu, un analist de la Canalys, se așteaptă ca această impuls comercial să coincidă cu un ciclu de reîmprospătare a dispozitivelor și cu apariția PC-urilor capabile de AI, oferind oportunități semnificative pentru sectorul PC-urilor.

Canalys proiectează expedieri la nivel mondial de 48 de milioane de PC-uri AI în 2024, constituind 18% din totalul expedierilor de PC-uri. Cu toate acestea, aceasta este doar începutul unei schimbări de piață semnificative, cu expedieri de PC-uri capabile de AI așteptate să depășească 100 de milioane în 2025, reprezentând 40% din toate expedierile de PC-uri.

Experții subliniază potențialul imens și impactul extins al PC-urilor capabile de AI în următorii cinci ani și mai departe. Vendorii capabili să ofere experiențe inovatoare și diferențiate accelerate de AI sunt în poziție de a beneficia pe măsură ce această categorie disruptivă câștigă acceptare la nivel general.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Moldova Invest în dialog cu Vasile CAZACU, Directorul General al Balkan Pharmaceuticals

Ishan Dutt, analist principal la Canalys, evidențiază beneficiile PC-urilor cu capacități dedicate de AI la nivel de dispozitiv, inclusiv îmbunătățiri ale experiențelor utilizatorilor, câștiguri de productivitate, personalizare la scară, eficiență energetică îmbunătățită, securitate sporită și costuri reduse asociate cu rularea sarcinilor de lucru AI.

Xiang Ligang, director-general al Alianței pentru Consumul de Informații din industria de telecomunicații, subliniază faza de tranziție în aplicarea AI generative, evidențiind impactul profund pe care AI-l va avea asupra industriei IT. Pe măsură ce companiile se grăbesc să introducă produse și servicii îmbunătățite de AI, se așteaptă ca aplicarea AI să pătrundă în diferite sectoare, stimulând inovația și asistând clienții în implementarea AI.


OM... Cu aripi fragile de fluture

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in International

To Top