Connect with us

33 de producători autohtoni de vin la prima ediție a Festivalului Vinului de Autor

2daf0d38d0ed63fdf36a5780bd3c4d4e - Moldova Invest

Republica Moldova

33 de producători autohtoni de vin la prima ediție a Festivalului Vinului de Autor

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Republica Moldova își deschide cu mândrie porțile pentru primul său „Festival al Vinului de Autor”, organizat sub egida „Asociația Micilor Producători de Vinuri din Moldova”, cu sprijinul „USAID Moldova” și „Oficiului Național al Viei și Vinului”

Festivalul are loc pe data de 2 septembrie în grădina Muzeului Național de Istorie și se întinde pe durata întregii zile, între orele 10:00 și 22:00.

Unul dintre punctele de atracție ale acestei prime ediții este prezența a 33 de mici producători autohtoni de vin, care oferă ocazia vizitatorilor de a explora diversitatea și rafinamentul vinurilor de autor din Republica Moldova.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Trei companii, interesate de construcția magistralei de apă Chișinău-Strășeni-Călărași

Aceștia vor fi ghidați de către experții „Sommelier Guild of Moldova” în descoperirea și degustarea a peste 100 de sticle de vinuri excepționale, și în realizarea de perechi culinare perfecte cu delicatesele pregătite de bucătari iscusiti la food court.

Evenimentul este mult mai mult decât un festival al vinului, aducând împreună cultura, arta și muzica pentru a oferi vizitatorilor o experiență memorabilă.

Participanții pot admira o expoziție de pictură semnată de Iurie Palcov și se pot bucura de muzică live. Atmosfera este completată de un concert jazz susținut de artista Geta Burlacu, muzică live la pian și ritmurile antrenante ale lui DJ Gipsy.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Forumul investițional „Moldova - România: Capital Bridges”, găzduit de BVB București, a adus laolaltă liderii celor două state. Principalele declarații

Programul festivalului este gândit pentru toate categoriile de vârstă și include o gamă variată de activități distractive pentru copii, concursuri, și sesiuni de masterclass.

De asemenea, vizitatorii pot captura clipe memorabile la un photo wall special pentru poze de neuitat pentru rețelele de socializare.

“Festivalul Vinului de Autor” este sprijinit de sponsorii Mastercard, Primăria Municipiului Chișinău, Sanctum AG – Idei de succes în agricultură și Eternity.

Biletele pentru acest eveniment pot fi rezervate online la https://wine.md/events/festivalul-vinului-de-autor.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Polonia va oferi finanțări de până la 40.000 de dolari mai multor companii din Republica Moldova

Această inițiativă reprezintă o premieră pentru Republica Moldova și se concentrează pe promovarea și celebrarea vinurilor de calitate produse de micii producători autohtoni.

Prin organizarea acestui festival, se speră să se creeze o tradiție și să se ofere vizitatorilor o experiență autentică în explorarea culturii vinului din țară.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Republica Moldova

To Top