Connect with us

50 de antreprenori din R. Moldova își vor expune produsele și serviciile în cadrul Expoziției “Republica Moldova Prezintă” la Iași

- Moldova Invest

Republica Moldova

50 de antreprenori din R. Moldova își vor expune produsele și serviciile în cadrul Expoziției “Republica Moldova Prezintă” la Iași

Astăzi, 10 noiembrie 2023, a debutat Expoziția “Republica Moldova Prezintă” la Iași în cadrul căreia 50 de antreprenori din R.Moldova își vor prezenta produsele și serviciile

Expoziția care se va termina pe 12 noiembrie 2023, are loc la Palas Mall Iași.

Conform președintelui Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, Sergiu Harea, obiectivul expoziției este să sprijine dezvoltarea, promovarea și consolidarea relațiilor economice și comerciale dintre Republica Moldova și România.

Totodată, evenimentul urmărește stimularea competitivității produselor și serviciilor prin facilitarea unei platforme de discuții și prezentarea oportunităților de cooperare.

„De la o ediție la alta venim la Iași mult mai dornici de a prezenta pieței române produsele și serviciile  moldovenești, mult mai calitative și competitive. Prezența unui număr mare al companiilor moldovenești – participanți ai expoziției, este o dovadă în plus a bunelor relații de vecinătate ce leagă Republica Moldova și  România. Ne bucurăm că suntem așteptați la Iași cu atâta ardoare, semn că antreprenorii noștri, la edițiile anterioare, au cucerit consumatorii ieșeni ” a precizat Sergiu Harea.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Un Memorandum referitor la dezvoltarea proiectelor cheie de infrastructură energetică a fost convenit și semnat la Chișinău de către guvernele Republicii Moldova și României

sergiu harea 1 - Moldova Invest

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova a exprimat recunoștința față de partenerii implicați, cum ar fi Primăria Municipiului Iași, Camera de Comerț și Industrie Iași, Agenția de Investiții a Moldovei, Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului și Palas Iași, pentru sprijinul oferit în cadrul expoziției “Republica Moldova Prezintă”.

„În lumina demarării procesului de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană continuarea dezvoltării relațiilor bilaterale România-Moldova trebuie să devină o preocupare permanentă pentru noi toți.  După podurile de flori de peste râul Prut din anii 1990, a venit vremea să ridicăm poduri indestructibile (economice, sociale, educaționale) care să conecteze pentru totdeauna Republica Moldova de România, de Europa și de lumea civilizată. 

Dar nu putem construi aceste punți decât împreună, dând dovadă de maximă hotărâre și înțelepciune, necesare cu atât mai mult azi, când s-au înmulțit pericolele la adresa democrației occidentale și a Uniunii Europene, când tentațiile iliberalismului și autocrației sunt la modă, iar tot mai mulți lideri de state cochetează cu ele”, a afirmat Primarul mun. Iași, Mihai Chirica.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Primăria Chișinău a alocat 12 miliarde de lei pentru modernizarea a peste 330 de instituții educaționale

Potrivit președintelui Camerei de Comerț și Industrie Iași, Paul Butnariu, relațiile comerciale bilaterale se află la un nivel înalt, evidențiind România ca fiind cel mai solid și consecvent partener al Republicii Moldova. El a subliniat, de asemenea, că produsele moldovenești sunt apreciate și au o reputație pozitivă pe piața românească.

„Colaborăm în mod constant cu prietenii noștri de la Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, participăm împreună la evenimente și promovăm oportunitățile de afaceri, cunoaștem îndeaproape și apreciem la cel mai înalt nivel activitatea de susținere a mediului antreprenorial pe care o desfășoară colegii noștri din Chișinău și din filiale, îndeosebi din Filiala Ungheni, față de care suntem cel mai apropiați, și îi felicităm pentru campaniile constante și consecvente de promovare economică sub egida „Fabricat în Republica Moldova” sau  „Republica Moldova Prezintă”.

La fel ca întotdeauna, dar poate acum și mai mult, dorim să consolidăm rolul IAȘULUI de hub regional al relațiilor strategice și economice cu Republica Moldova și să susținem în continuare parcursul european, pentru că numai astfel putem vorbi de o creștere a nivelului de trai și de o dezvoltare economică pe care frații noștri moldoveni le merită cu prisosință”, a punctat oficialul de la Iași.

Moldova Invest îți recomandă și ...   România și-a consolidat poziția între marii producători agricoli europeni pe fondul unui an nefavorabil pentru sector în toate statele UE

Expoziția “Republica Moldova prezintă” este o extensie a expoziției naționale “Fabricat în Moldova”, care are loc în fiecare început de an în Republica Moldova.

Lansată inițial în Municipiul Iași, România, în noiembrie 2016, expoziția a continuat să se desfășoare și în alte orașe precum Ploiești, Brașov, Baia Mare și Cluj-Napoca, bucurându-se de un mare succes.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Republica Moldova

To Top