Connect with us

Ambasadorul României în Republica Moldova, Cristian-Leon Țurcanu, în contextul vizitei la Vulcănești și Cahul: „Investițiile românești dezvoltă economia R. Moldova”

cristian leon in md e1700736705941 - Moldova Invest

Republica Moldova

Ambasadorul României în Republica Moldova, Cristian-Leon Țurcanu, în contextul vizitei la Vulcănești și Cahul: „Investițiile românești dezvoltă economia R. Moldova”

Ambasadorul României în Republica Moldova, Cristian-Leon Țurcanu, a efectuat o vizită la Vulcănești și Cahul, unde a vizitat Zona Economică Liberă „Valkaneș” (UTA Găgăuzia) și Universitatea de Stat „B.P. Hașdeu” din municipiul Cahul

„Investițiile românești dezvoltă economia R. Moldova: una din cele trei companii românești rezidente în Free Economic Zone “Valkanes” plătește salarii cu 20% mai mari decât media salariilor din sudul R. Moldova, oferind în același timp condiții bune și stabile de muncă”, a menționat oficialul.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Producătorul de țevi PALPLAST din Republica Moldova va fi achiziționat de TERA PLAST, cea mai mare firmă de profil din România

„Compania românească Terra Impex are 170 de angajați și activează în domeniul materialelor de construcții care iau calea exportului. Unul dintre cei mai importanți angajatori din zona are planuri de dezvoltare și modernizare a procesului tehnologic, ceea ce înseamnă noi beneficii pentru comunitatea unde își desfășoară activitatea”, a mai adăugat Cristian-Leon Țurcanu.

MixCollage 23 Nov 2023 12 49 PM 5614 - Moldova Invest

De asemenea, înaltul oficial a efectuat o vizită la Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hașdeu” din Cahul, unde a purtat discuții cu conducerea privind modalitățile optime de extindere a colaborării cu universități din România.

Moldova Invest îți recomandă și ...   PRIA E-COMMERCE CONFERENCE MOLDOVA, o platformă esențială pentru comerțul electronic în Republica Moldova

 „Totodată, am abordat un subiect deosebit de actual, respectiv lipsa cadrelor didactice specializate în limba și literatura română și nevoia de sprijin din partea tuturor autorităților ai partenerilor. Am explorat împreună idei și posibile soluții pentru creșterea atractivității programelor de licență pentru specializarea filologie română, precum și pentru atragerea și încurajarea tinerilor absolvenți să aleagă o carieră în învățământ în R. Moldova”, a conchis ambasadorul României în Republica Moldova, Cristian-Leon Țurcanu.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Polonia, model de urmat pentru România în dezvoltarea sistemului feroviar


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Republica Moldova

To Top