Connect with us

Ambasadorul SUA la Chișinău, Kent D. Logsdon despre educația financiară în Republica Moldova

Screen Shot 2022 02 22 at 2.29.36 PM 1140x684 1 e1697803747624 - Moldova Invest

Republica Moldova

Ambasadorul SUA la Chișinău, Kent D. Logsdon despre educația financiară în Republica Moldova

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Ambasadorul SUA în Republica Moldova, Kent D. Logsdon, a relatat despre sprijinul acordat de SUA pentru dezvoltarea reformelor și inovațiilor în sectorul financiar-bancar și promovarea educației financiare în Republica Moldova

Invitatul celei de-a zecea ediții a podcastului „Dă sens banilor”, Ambasadorul SUA în Republica Moldova, Kent D. Logsdon, subliniază importanța educației financiare și recunoaște că acest domeniu evoluează în mod constant , la fel ca și tehnologia care este într-o continuă schimbare.

În Statele Unite, de exemplu, copiii încep, de obicei, să învețe despre finanțe în jurul vârstei de 5-6 ani. Cu toate acestea, oficialul remarcă că nivelurile de alfabetizare financiară în Republica Moldova nu sunt atât de ridicate pe cât ar putea fi, dar consideră că situația poate fi îmbunătățită.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Una dintre primele case de avocatură înființate în România deschide un birou la Chişinău! Obiectivul, o cifră de afaceri cumulată de peste 2,5 milioane de euro pentru 2024

„Cred ca este cu adevărat important pentru noi toți să învățăm despre bani, despre bugete, să promovăm educația financiară, de aceea eu mă bucur mult că noi, prin intermediul USAID, lucrăm cu Banca Națională a Moldovei ca să vorbim despre educația financiară și să oferim niște instrumente care credem că vor fi utile”, a precizat Kent D. Logsdon în cadrul podcastului.

Ambasadorul afirmă că Banca Națională se pregătește să lanseze o amplă campanie de educație financiară cu sprijinul Proiectului Reforme Instituționale și Structurale în Moldova (MISRA), finanțat de USAID.

El evidențiază importanța metodelor interactive de învățare despre bani și subliniază că educația financiară nu se limitează la discuții teoretice sau lecturarea cărților, ci poate fi livrată într-un mod interactiv, inclusiv online.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Dorin Recean va participa la Forumul diplomației din Antalya, Turcia

Ambasadorul reiterează sprijinul SUA pentru aspirațiile Moldovei de a deveni membră a Uniunii Europene și de a rămâne în rândul națiunilor libere și occidentale, exprimând dorința de a continua să sprijine Moldova în acest sens.

„Vom face tot posibilul prin programele noastre de asistență ca să găsim modalități de a sprijini aspirațiile Moldovei și efortul depus pentru alinierea cu politicile UE și munca care se desfășoară în prezent. Noi nu suntem membri ai UE, deci  nu avem drept de vot, dar vă puteți baza pe sprijinul nostru. Vom continua să susținem acest lucru cu colegii noștri din Bruxelles și, în parte, în fiecare capitală, sprijinind ceea ce credem că este locul potrivit pentru Moldova, ca parte a UE” a afirmat diplomatul american.

De asemenea, el menționează contribuția semnificativă a SUA în furnizarea de asistență financiară Republicii Moldova, acoperind mai multe domenii, inclusiv energie, educație, tehnologie, economie și eforturi umanitare, precum și susținerea modernizării sectorului militar. Potrivit acestuia, Statele Unite au oferit Republicii Moldova, de la independentă, aproximativ 2 miliarde de dolari.

Moldova Invest îți recomandă și ...   MAI Moldova a semnat un acord cu World Vision Moldova, pentru protejarea drepturilor copiilor și dezvoltare socială

„Dar ceea ce este cu adevărat impresionant este că de la războiul și invazia neprovocata a Rusiei în Ucraina, am acordat aproximativ 700 de milioane de dolari americani în calitate de asistență din partea SUA. Aceasta acoperă o gamă largă de domenii, inclusiv asistență sectorului energetic, în educație și tehnologiile viitorului, sprijin pentru economie și eforturile Moldovei de a ajuta refugiații, asistență umanitară, precum și susținerea transformării domeniului militar pentru o armată modernă”, a mai adăugat ambasadorul.

 


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Republica Moldova

To Top