Connect with us

Asociația UVV RGD ”Valul lui Traian” a organizat primul eveniment dedicat promovării vinurilor cu Indicație Geografică Protejată

bolea - Moldova Invest

Republica Moldova

Asociația UVV RGD ”Valul lui Traian” a organizat primul eveniment dedicat promovării vinurilor cu Indicație Geografică Protejată

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

 Asociația UVV RGD ”Valul lui Traian”, în parteneriat cu Oficiul Național al Viei și Vinului și Sommelier Guild of Moldova, a organizat în data de 26 iunie curent, evenimentul “Valul lui Traian. Vin și Pasiune”, dedicat promovării vinurilor cu Indicație Geografică Protejată (IGP) din Regiunea Geografică Delimitată ”Valul lui Traian”.

Acesta a fost primul eveniment de acest gen organizat de asociație, marcând un pas important în strategia de dezvoltare și promovare a vinurilor din această zonă viticolă renumită.

La eveniment au participat aproximativ 100 de oaspeți, inclusiv oficiali, bloggeri, jurnaliști și reprezentanți ai sectorului HoReCa, vinoteci și rețele comerciale. Prezenți la eveniment au fost ministrul agriculturii și industriei alimentare Vladimir Bolea și directorul Oficiului Național al Viei și Vinului Ștefan Iamandi. Moderatorul evenimentului a fost președintele Sommelier Guild of Moldova Roman Rotarov. De asemenea, au fost prezenți reprezentanții a 14 companii vinicole, care au oferit pentru degustare vinurile lor de cea mai înaltă calitate.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Discursul Președintelui Republicii Populare Chineze, Xi Jinping, la ceremonia de închidere a celei de-a șasea reuniuni a Consiliului de Afaceri China-Franța

Oaspeților le-au fost oferite pentru degustare mai mult de 50 de vinuri cu IGP ”Valul lui Traian”, fiecare având un caracter distinct, dar împărtășind nuanțe comune caracteristice regiunii.

În deschiderea evenimentului, Vladimir Bolea a venit cu un mesaj de încurajare, apreciere și susținere a producătorilor de vinuri cu IGP din Republica Moldova, subliniind importanța sprijinului de stat pentru dezvoltarea vinificației din regiunea Valul lui Traian: “Acest eveniment marchează un pas semnificativ în promovarea vinurilor cu IGP. Este esențial ca statul, prin Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare, să continue să ofere suport producătorilor vitivinicoli, contribuind astfel la creșterea calității și recunoașterii internaționale a vinurilor noastre.”

Moldova Invest îți recomandă și ...   Apele minerale naturale și carbogazoase din bazinul Dornelor și aportul companiilor de captare şi distribuire a apelor minerale la economia locală

 

Directorul ONVV Ștefan Iamandi a evidențiat rolul crucial al educării publicului larg despre valoarea produselor cu IGP: “Vinurile cu Indicație Geografică Protejată sunt un simbol al calității și tradiției. ONVV va susține constant inițiativele care promovează aceste produse, asigurându-ne că publicul larg înțelege și apreciază valoarea lor.”

 

Administratorul Asociației UVV RGD ”Valul lui Traian” Viorel GOLOVATIC a vorbit despre obiectivele pe termen lung ale asociației: “Acesta este doar începutul. Asociația noastră va continua să implementeze o strategie amplă de dezvoltare și promovare a vinurilor cu IGP ”Valul lui Traian”, colaborând strâns cu autoritățile și partenerii noștri.”

Moldova Invest îți recomandă și ...   Bursa Română de Mărfuri, prezentă și în Republica Moldova

 

Asociația UVV RGD ”Valul lui Traian” își propune să continue organizarea de evenimente și inițiative, care să promoveze calitatea și autenticitatea vinurilor cu IGP ”Valul lui Traian”, asigurându-se că acestea devin un reper pe harta viticolă internațională.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Republica Moldova

To Top