Connect with us

Chişinău: Conferinţă internaţională economică, pe tema „Reconstrucţia Ucrainei. Rolul R. Moldova”

image 2023 11 8 26667789 41 ucraina republica moldova sunt candidate din 2022 - Moldova Invest

Republica Moldova

Chişinău: Conferinţă internaţională economică, pe tema „Reconstrucţia Ucrainei. Rolul R. Moldova”

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Pe data de 21 iunie, la Chișinău va avea loc prima conferință internațională economică cu tema „Reconstrucția Ucrainei. Rolul Republicii Moldova”, organizată de Camera de Comerț și Industrie Moldova – China, Camera de Comerț Italo – Moldavă, Camera de Comerț și Industrie Franța-Moldova și Asociația Investitorilor din România.

„În cadrul conferinţei vor fi puse în discuţie: oportunităţile de investiţii în Moldova şi procesul de reconstrucţie a Ucrainei; rolul relaţiilor bilaterale între Moldova şi Ucraina; nişele de bază pentru investiţii în Ucraina şi situaţia economică din ţara vecină”, se arată într-un comunicat de presă al organizatorilor.

Pentru a asigura buna desfășurare a conferinței, au fost invitate diverse entități din Ucraina, printre care Ambasada Ucrainei la Chișinău, Asociația Ucraineană a Surselor de Energie Regenerabilă, Confederația Constructorilor din Ucraina, UkraineInvest, Consiliul de Afaceri Ucraino-Chinez, Asociația pentru Dezvoltarea și Reconstrucția Regiunilor din Ucraina și Inițiativa celor Trei Mări. De asemenea, au fost invitate să participe mai multe instituții din Republica Moldova, cum ar fi Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Ministerul Energiei și Ambasada Republicii Moldova în Ucraina.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Facturi mai mici la căldură și electricitate pentru locuitorii din Republica Moldova

Scopul conferinței este de a demonstra angajamentul comun față de responsabilitatea socială corporativă și de a contribui la promovarea dezvoltării economice și sociale durabile în regiune. Organizatorii planifică să organizeze evenimente similare ulterior și în România, Italia și Franța. Această conferință este considerată un pas important pentru atragerea investițiilor în Republica Moldova și în Ucraina, având în vedere contextul procesului de reconstrucție din Ucraina.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Discuții, la Viena, despre parcursul european al R.Moldova! Mihai POPȘOI, întrevedere cu omologul său austriac


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Republica Moldova

To Top