Connect with us

CONFERINȚA DONATORILOR de la BUCUREȘTI: 600.000.000 de EURO pentru ajutorarea REPUBLICII MOLDOVA

conferinta e1658151451829 - Moldova Invest

Republica Moldova

CONFERINȚA DONATORILOR de la BUCUREȘTI: 600.000.000 de EURO pentru ajutorarea REPUBLICII MOLDOVA

Vineri, 15 iulie 2022, în cadrul conferinței donatorilor ce a avut loc la București, Republica Moldova a primit angajamente în valoare de aproximativ 600 de milioane de euro 

Evenimentul a fost găzduit și co-prezidat de ministrul Afacerilor Externe al României, Bogdan Aurescu, alături de ministrul Afacerilor Externe al Germaniei, Annalena Baerbock, și ministrul de stat pentru dezvoltare, francofonie și parteneriate internaționale al Franței, Chrysoula Zacharopoulou.

Ministrul de externe al Germaniei, Annalena Baerbock, a anunțat că țara sa va oferi Republicii Moldova un grant în valoare de 77 de milioane de euro.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Serviciul Vamal din Republica Moldova a lansat „Procedura de validare automată”

ANNALENA BAERBOCK - Moldova Invest

„Urmează să mergem în Parlament pentru a aproba oferirea acestui grant. Nu este simplu, avem o procedură specială, dar suntem pregătiți pentru acest lucru. Aceste 77 de milioane de euro includ un grant de 40 de milioane pentru a susține familiile sărace, afectate de criza energetică.

Vom veni cu mai multe fonduri și pentru a susține refugiații ucraineni și familiile moldovenilor care-i găzduiesc. Este crucial să rămânem uniți în aceste timpuri grele. Doar astfel vom putea face diferența chiar și pe timp de război. Este esențial să avem grijă de copiii refugiaților și să-i integrăm în instituțiile de învățământ din Moldova”, a subliniat Annalena Baerbock.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Președintele Parlamentului R.MOLDOVA:”Anul 2024 este un an important pentru Republica Moldova, după deschiderea negocierilor de aderare la UE, Banca Națională are un rol important în acest proces”

Ministrul de stat pentru dezvoltare, francofonie și parteneriate internaționale al Franței, Chrysoula Zacharopoulou, a reconfirmat sprijinul substanțial oferit Republicii Moldova.

zacharopoulou e1658151128439 - Moldova Invest

„Franța prețuiește prietenia pe care o are cu Republica Moldova și va susține autoritățile în gestionarea crizei din domeniul energetic, cea a gazelor, a securității alimentare, dar și în ceea ce privește rezolvarea problemei refugiaților. Vom acorda asistență tehnică și financiară acolo unde este cea mai mare nevoie, inclusiv în agricultură”, a spus Chrysoula Zacharopoulou.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Misiune economică la Chișinău, organizată de Camera de Comerț și Industrie Iași

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat că este nevoie de modernizarea armatei naționale, susținând faptul că Republica Moldova rămâne o țară pașnică, dar agresiunea Rusiei în Ucraina face ca dotarea armatei cu echipamente moderne să devină o prioritate, pentru că autoritățile trebuie să fie pregătite pentru cel mai sumbru scenariu.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Republica Moldova

To Top