Connect with us

Decizie CSE: Investiție de 60 milioane de lei în Reabilitarea Crucială a Liniei de Cale Ferată Cahul – Giurgiulești

calea ferata - Moldova Invest

Republica Moldova

Decizie CSE: Investiție de 60 milioane de lei în Reabilitarea Crucială a Liniei de Cale Ferată Cahul – Giurgiulești

Comisia pentru Situaţii Excepţionale (CSE), sub conducerea prim-ministrului Dorin Recean, a convocat o şedinţă crucială luni, în cadrul căreia s-a luat o hotărâre importantă legată de infrastructura feroviară din sudul ţării. Potrivit informațiilor furnizate de sursa oficială MOLDPRES, CSE a anunțat o investiție semnificativă în reabilitarea sectorului de cale ferată Cahul – Giurgiulești.

Suma considerabilă de 60 milioane de lei (echivalentul a trei milioane de euro) a fost alocată pentru proiectul de reabilitare a liniei de cale ferată Cahul – Giurgiulești, mai exact pentru porțiunea de la kilometrul 74. Hotărârea luată în cadrul şedinţei prevede că lucrările de reabilitare a terasamentului liniei de cale ferată, situat în proximitatea satului Văleni, vor fi demarate fără întârziere. De asemenea, se precizează că detaliile finale ale proiectului vor fi elaborate pe parcursul desfășurării efective a lucrărilor.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Primăria Chișinău a alocat 12 miliarde de lei pentru modernizarea a peste 330 de instituții educaționale

Pentru a asigura implementarea eficientă a acestui proiect esențial, Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale va facilita transferul fondurilor necesare către Î.S. „Calea Ferată din Moldova”, entitatea responsabilă de gestionarea și executarea proiectului de reabilitare. Această inițiativă reprezintă un pas semnificativ către îmbunătățirea conexiunilor feroviare în sudul țării, având potențialul de a spori mobilitatea regională și de a stimula dezvoltarea economică.

Această decizie strategică a Comisiei pentru Situaţii Excepţionale subliniază angajamentul față de modernizarea infrastructurii de transport din Moldova și promovează o rețea feroviară mai eficientă și fiabilă. Cu accent pe reabilitarea terasamentului și implementarea proiectului în etape, se așteaptă că această inițiativă va avea un impact semnificativ asupra transportului feroviar în sudul ţării, contribuind la creșterea conectivității și a facilitării transportului de mărfuri și persoane în regiune.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Serviciul Vamal din Republica Moldova a lansat „Procedura de validare automată”

 


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Republica Moldova

To Top