Connect with us

Dezbateri privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană: dialog constructiv în cadrul MAEIE

369629031 596534395990038 8660092715636634381 n e1692612429224 - Moldova Invest

Republica Moldova

Dezbateri privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană: dialog constructiv în cadrul MAEIE

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Tinerii angajați ai Direcției de Integrare Europeană a Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova au avut parte de o sesiune concentrată pe tema aderării la UE

Evenimentul desfășurat sub coordonarea Proiectului de Asistență Tehnică „Sprijin pentru dialogul politic structurat, coordonarea implementării Acordului de Asociere și consolidarea procesului de armonizare a legislației pentru Republica Moldova”, a avut ca scop adâncirea cunoștințelor și dezvoltarea unei înțelegeri solide a implicațiilor și perspectivei aderării la UE.

369601623 596534409323370 6382781478153011316 n - Moldova Invest

Organizată cu sprijinul expertizei și cunoștințelor celor implicați în procesul de integrare europeană, ședința a fost o oportunitate unică pentru tinerii din cadrul Direcției de Integrare Europeană de a interacționa cu experți-cheie în domeniul relațiilor dintre Republica Moldova și UE.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Exporturile de petrol din Moldova în Ucraina au scăzut cu peste 77%, iar comerțul stagnează

Evenimentul a avut loc sub îndrumarea secretarei de stat Stela Leucă, a șefei misiunii Republicii Moldova pe lângă UE, Daniela Morari, și a șefului Direcției de Integrare Europeană, Eugen Caras.

Sesiunea interactivă a abordat mai multe tematici de interes major pentru viitorul Republicii Moldova în contextul aderării la Uniunea Europeană.

Printre acestea s-au numărat perspectiva lansării negocierilor pentru aderare, extinderea participării țării la programele UE și consolidarea priorităților privind cooperarea în domeniul securității cu UE.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Republica Moldova, transformată radical prin digitalizare!

Un moment de învățare esențial a fost reprezentat de intervenția lui Primoz Vehar, expert-cheie și lider al echipei de proiect.

Acesta a prezentat regulile generale aplicabile exercițiului de autoevaluare a corespondenței legislației naționale cu prevederile legislației UE.

În mod special, a fost accentuată importanța îmbunătățirii colaborării între autoritățile centrale și misiunile Republicii Moldova peste hotare, în cadrul procesului de aderare la UE.

Acest dialog a adus în prim-plan angajamentul Republicii Moldova în ceea ce privește procesul de integrare europeană, reiterând faptul că țara este hotărâtă să-și consolideze legăturile cu Uniunea Europeană și să se alinieze valorilor și standardelor europene.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Discuții, la Viena, despre parcursul european al R.Moldova! Mihai POPȘOI, întrevedere cu omologul său austriac

De asemenea, acest tip de inițiativă evidențiază importanța pe care tinerii o au în modelarea viitorului țării și în promovarea agendei europene în rândul generației următoare.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Republica Moldova

To Top