Connect with us

Discuții, la Viena, despre parcursul european al R.Moldova! Mihai POPȘOI, întrevedere cu omologul său austriac

448604017 1013010467064681 4569507478656514221 n 1 - Moldova Invest

Republica Moldova

Discuții, la Viena, despre parcursul european al R.Moldova! Mihai POPȘOI, întrevedere cu omologul său austriac

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Vicepremierul și Ministru al Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Mihai Popșoi, s-a întâlnit, la Viena, cu Ministrul Federal pentru Afaceri Europene și Internaționale al Republicii Austria, Alexander Schallenberg

În cadrul întâlnirii, cei doi oficiali au discutat despre intensificarea dialogului politic bilateral, a cooperării economice și sectoriale, cât și consolidarea cooperării în formatele regionale, precum SUERD, a cărei președinție o deține în prezent Austria.

“Astăzi, la Viena, am avut o întrevedere cu Ministrul Federal pentru Afaceri Europene și Internaționale al Republicii Austria, Alexander Schallenberg. În cadrul întâlnirii am discutat despre intensificarea dialogului politic bilateral, a cooperării economice și sectoriale, cât și consolidarea cooperării în formatele regionale, precum SUERD, a cărei președinție o deține în prezent Austria.

Am abordat și pașii necesari pentru ca Republica Moldova să obțină statutul de membru al Uniunii Europene într-un viitor apropiat și am reiterat importanța susținerii din partea Austriei în procesul de aderare. La rândul său, Ministrul Alexander Schallenberg ne-a asigurat că țara sa va continua să sprijine Republica Moldova în procesul de reforme, prin implementarea de proiecte la nivel central și regional.

Împreună cu Alexander Schallenberg am convenit să continuăm eforturile comune și coordonarea strânsă pe aspectele prioritare ale agendei bilaterale, dar și a agendei europene a Republicii Moldova”, a declarat oficialul moldovean.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Apele minerale naturale și carbogazoase din bazinul Dornelor și aportul companiilor de captare şi distribuire a apelor minerale la economia locală

Această întâlnire marchează un nou pas în consolidarea relațiilor dintre Republica Moldova și Austria, subliniind angajamentul ambelor părți pentru o colaborare crescută și pentru sprijinul continuu al parcursului european al Republicii Moldova.


OM... Cu aripi fragile de fluture

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Republica Moldova

To Top