Connect with us

Donație de 400 mii lei pentru un laborator inteligent tehnologizat în Republica Moldova

384803991 688660489978638 6062464428522526109 n - Moldova Invest

Republica Moldova

Donație de 400 mii lei pentru un laborator inteligent tehnologizat în Republica Moldova

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Ieri, 3 octombrie 2023, Secretarul de stat al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova, Adrian Dupu, a semnat un act de donație în parteneriat cu André Reinhard Fehrn, CEO al Shape Robotics Romania, în vederea echipării unui laborator inteligent complet tehnologizat în Republica Moldova

Această donație, evaluată la aproximativ 400 de mii de lei, cuprinde soluții educaționale comprehensive, atât hardware cât și software, conform standardelor STEAM.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Ministrul Dezvoltării Economice al R. Moldova: "O treime din capitolele de negociere cu UE se concentrează pe economie și digitalizare"

Noul laborator va fi dotat cu roboți multifuncționali, tehnologii de realitate virtuală, echipamente audio-video pentru învățarea combinată “blended learning”, imprimante 3D, stilouri 3D, scanere 3D, calculatoare, display interactiv, mobilier ergonomic și instrumente inteligente care vor facilita procesul de predare-învățare și vor contribui la dezvoltarea competențelor necesare pentru meseriile viitorului.

Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova continuă să se implice activ în îmbunătățirea sistemului de învățământ din Republica Moldova prin implementarea de proiecte concrete în sprijinul profesorilor și elevilor de peste Prut.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Astăzi a avut loc reuniunea Grupului Vamal Regional MD-RO-UA, pentru fluidizarea fluxului de mărfuri și implementarea NCTS


Continue Reading
You may also like...

OM... Cu aripi fragile de fluture

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Republica Moldova

To Top