Connect with us

Dorin Recean, prim-ministrul Republicii Moldova vizează stimularea dezvoltării economice și a afacerilor

dorin recean guvern - Moldova Invest

Republica Moldova

Dorin Recean, prim-ministrul Republicii Moldova vizează stimularea dezvoltării economice și a afacerilor

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

În cadrul Guvernului Republicii Moldova s-a desfășurat cea de-a doua reuniune plenară din acest an a membrilor Consiliului Economic pe lângă prim-ministrul Republicii Moldova

La începutul întâlnirii, prim-ministrul Recean a exprimat recunoștința sa față de mediul de afaceri pentru contribuția lor în promovarea reformelor referitoare la simplificarea activităților comerciale, modernizarea sistemului de control al statului și digitalizarea economiei naționale.

De asemenea, șeful Guvernului a subliniat importanța priorității absolute a administrației sale, și anume, stimularea dezvoltării economice pe termen lung.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Cât au costat deplasările Maiei Sandu în afara țării?

„Pe lângă faptul că muncim mult ca să depășim crizele, să implementăm reforme, să armonizăm legislația și să construim societatea conform standardelor europene, este imperios să dezvoltăm economia. Obiectivul nostru este să creștem productivitatea muncii, să eliminăm constrângerile, să reducem birocrația și costurile de afaceri, să oferim acces la resurse investiționale și să punem la dispoziția oamenilor de afaceri instrumente digitale de interacțiune cu statul. Ne propunem ca Moldova să ajungă numărul 1 în regiune după ușurința de a face business, a afirmat prim-ministrul Dorin Recean.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Moldova Invest în dialog cu E.S. Marios S. Kountourides, Ambasadorul Ciprului în România

Prim-ministrul a abordat cele 20 de obiective ale Guvernului din cadrul Strategiei “Moldova Europeană 2030”, dintre care 3 sunt deosebit de importante pentru sectorul afacerilor.

Acestea includ eforturile de eliminare a reglementărilor excesive și reducerea birocrației, extinderea digitalizării serviciilor publice și sprijinul acordat întreprinderilor mici și mijlocii.

Implementarea reformelor doar în aceste priorități ar putea genera economii de aproximativ 5 miliarde de lei anual pentru mediul de afaceri.

Interacțiunea cu membrii comunității de afaceri și reprezentanții asociațiilor investitorilor a inclus o discuție detaliată privind dificultățile cu care se confruntă fiecare domeniu în parte.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Costurile decarbonizării în România vor fi de 300 de miliarde de dolari până în 2030

Aceste probleme includ practicile comerciale neloiale, perioada extinsă pentru obținerea permiselor de muncă pentru cetățenii străini care doresc să lucreze în țara noastră, deficitul de specialiști și remunerațiile neprovocatoare, precum și necesitatea eliminării taxelor vamale pentru materiile prime.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Republica Moldova

To Top