Connect with us

Energocom, înlocuitorul Moldovagaz, a cumpărat pentru prima dată gaze naturale de pe Bursa Română de Mărfuri!

gaz - Moldova Invest

Republica Moldova

Energocom, înlocuitorul Moldovagaz, a cumpărat pentru prima dată gaze naturale de pe Bursa Română de Mărfuri!

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Energocom, firma care a luat locul companiei Moldovagaz, controlată de Gazprom, a făcut prima achiziție de gaze naturale de pe Bursa Română de Mărfuri. Energocom a cumpărat 24 de MWh pentru ziua următoare, câte 1 MWh pe oră, la un preț de 240 de lei românești pe MWh,echivalentul a 48,82 euro.

Directorul interimar al companiei, Victor Bânzari, a explicat că achiziția a fost făcută pentru a testa un nou mecanism de procurare a gazelor naturale și pentru a stabili un nou lanț logistic. Energocom își propune să își diversifice sursele de aprovizionare și să își asigure o mai mare stabilitate și securitate în ceea ce privește aprovizionarea cu gaze naturale.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Banca Națională a Moldovei a lansat Sistemul de Plăți Instant MIA

Gazele cumpărate de la Bursa Română de Mărfuri urmează să fie revândute către Moldovagaz. Prețul nu include costul de transport. Energocom caută în prezent parteneri din diferite țări pentru a face achiziții noi de gaze și a profita de conjunctura favorabilă de prețuri.

Conform calculelor, un MWh este echivalentul a aproximativ 94 de metri cubi de gaz, ceea ce înseamnă că prețul de achiziție a 1000 de metri cubi de gaz de pe Bursa Română de Mărfuri ar fi de aproximativ 500 de euro.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Vicepremierul Vladimir BOLEA: "Depunem efortul să creăm în Republica Moldova primul muzeu al Vinului și Viței de Vie"


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Republica Moldova

To Top