Connect with us

Femeile antreprenor din Moldova au discutat cu președintele Maia Sandu despre dezvoltarea afacerilor

1 - Moldova Invest

Republica Moldova

Femeile antreprenor din Moldova au discutat cu președintele Maia Sandu despre dezvoltarea afacerilor

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Femeile antreprenor din Moldova au avut o întâlnire cu președintele Maia Sandu pentru a discuta despre progresul afacerilor lor

În cadrul întâlnirii, membrii Asociației Femeilor Antreprenoare din Moldova (AFAM) au abordat subiecte precum antreprenoriatul feminin, dificultățile pe care le întâmpină femeile în lansarea și administrarea unei afaceri, precum și oportunitățile de împuternicire economică pentru femei.

Președintele țării a apreciat eforturile AFAM de a oferi femeilor consultanță și mentorat pentru dezvoltarea abilităților antreprenoriale. Unul dintre subiectele discutate a fost intensificarea sprijinului acordat femeilor în afaceri, precum și inițiativele întreprinse pentru a crea un mediu favorabil atât pentru femei, cât și pentru bărbați.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Taxa „pe soare” va fi abrogată. Burduja: „Comisia Europeană ne-a răspuns că nu este obligatorie!”

În ultima perioadă, guvernul a luat mai multe măsuri pentru a sprijini mediul de afaceri în general. Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA) a fost restructurată pentru a fi mai eficientă, a fost înființat Fondul pentru Antreprenoriat și Creștere Economică a Moldovei (FACEM), iar Programul “373” a fost lansat pentru a facilita accesul companiilor la credite avantajoase.

Alte acțiuni includ reducerea birocrației și recunoașterea reciprocă a agenților economici autorizați între Republica Moldova și Uniunea Europeană. De asemenea, s-a îmbunătățit accesul la asistență pentru dezvoltarea întreprinderilor mici și mijlocii.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Danemarca anunță investiții de 6 milioane de Euro în reforme pentru Republica Moldova, în contextul inaugurării Ambasadei din Chișinău

Președintele Maia Sandu și-a reafirmat angajamentul față de promovarea egalității de gen și crearea unui mediu propice pentru femeile antreprenoare.

În acest sens, va continua să susțină politici și măsuri care să faciliteze dezvoltarea și succesul femeilor în afaceri, recunoscând contribuția semnificativă pe care acestea o aduc economiei și prosperității țării.


OM... Cu aripi fragile de fluture

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Republica Moldova

To Top