Connect with us

Grant german de 10,7 milioane de euro pentru dezvoltarea IMM-urilor din Republica Moldova

11 - Moldova Invest

Republica Moldova

Grant german de 10,7 milioane de euro pentru dezvoltarea IMM-urilor din Republica Moldova

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Republica Moldova primește o nouă șansă de a sprijini dezvoltarea sa economică și de a promova creșterea sectorului întreprinderilor mici și mijlocii (IMM-uri), cu ajutorul unei inițiative remarcabile

Ministerul pentru Cooperare Economică și Dezvoltare al Republicii Federale Germania, prin intermediul Băncii Germane de Dezvoltare (KfW), va oferi un grant în valoare de 10,7 milioane de euro pentru facilitarea dezvoltării IMM-urilor din țară.

Evenimentul marcant a fost anunțat în comunicatul emis de Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării, care detaliază că acest sprijin financiar va fi acordat în cadrul Proiectului Facilitarea Dezvoltării IMM-urilor din Republica Moldova. Această inițiativă este parte a eforturilor Republicii Moldova de a promova dezvoltarea economică durabilă și de a îmbunătăți accesul la finanțare pentru sectorul IMM-urilor, cunoscut ca promotor al creșterii economice și generator de noi locuri de muncă.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Au fost finalizate lucrările la PTF Leova - Bumbăta

Misiunea de Evaluare a Băncii Germane de Dezvoltare, care a avut loc în perioada 7 – 11 august 2023, a marcat un moment crucial în această colaborare. Reprezentanți ai Biroului Central KfW din Germania, Ambasadei Germaniei la Chișinău și Oficiului KfW din Republica Moldova s-au întâlnit cu oficialități cheie din cadrul Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării, Ministerului Finanțelor și Organizației pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA). Scopul acestei misiuni a fost de a evalua perspectiva și fezabilitatea proiectului în colaborare cu autoritățile naționale implicate, în vederea determinării beneficiilor și riscurilor asociate.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Cahul Business Summit 2024: Platforma de Dezvoltare Economică pentru Regiunea de Sud a Republicii Moldova

Proiectul își propune să îmbunătățească accesul la finanțare pentru IMM-uri și va fi implementat prin intermediul Fondului pentru Antreprenoriat și Creștere Economică (FACEM), gestionat de ODA. Prin intermediul acestui grant în valoare de 10,7 milioane euro, se va sprijini refinanțarea împrumuturilor investiționale acordate IMM-urilor. Durata proiectului este de 3 ani și va fi gestionat de Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Republica Moldova

To Top