Connect with us

Guvernatorul BNM, Anca Dragu, a discutat cu delegația Băncii Mondiale despre perspectivele economice și nevoia de finanțare a R. Moldova

449838406 1024421183019392 7161227353997326455 n - Moldova Invest

Republica Moldova

Guvernatorul BNM, Anca Dragu, a discutat cu delegația Băncii Mondiale despre perspectivele economice și nevoia de finanțare a R. Moldova

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei (BNM), Anca Dragu, a avut astăzi o întrevedere cu o delegație a Băncii Mondiale condusă de Antonella Bassani, vicepreședinte pentru Europa și Asia Centrală

În cadrul discuțiilor, accentul a fost pus pe situația macroeconomică a Republicii Moldova, dezvoltarea pieței de capital, îmbunătățirea sectorului de asigurări, atragerea investitorilor și impulsionarea activității de cercetare în cadrul BNM. Un subiect deosebit de important a fost asistența tehnică oferită de Banca Mondială, inclusiv susținerea pentru dezvoltarea unui cadru de finanțare sustenabilă pentru sectorul financiar al țării, perfecționarea cadrului legal privind rezoluția bancară și elaborarea Strategiei Naționale de Incluziune Financiară.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Chişinău: Conferinţă internaţională economică, pe tema „Reconstrucţia Ucrainei. Rolul R. Moldova”

„Republica Moldova are nevoie să își dezvolte piața financiară. Acum există un nivel scăzut de intermediere financiară, fapt ce necesită soluții și acțiuni atât din partea mediului bancar, cât și a celui antreprenorial. BNM se situează în centrul acestor discuții pentru a fi identificate soluții în dezvoltarea pieței financiare din Moldova”, a declarat Anca Dragu.

Guvernatorul BNM a subliniat și interesul sporit pentru dezvoltarea Fondului de Garantare a Investițiilor și a modalităților de garantare menite să sprijine menținerea și atragerea investițiilor în R. Moldova.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Proiect eolian uriaș în Botoșani! Investiție de 531 de milioane de euro aprobată

Întrevederea s-a desfășurat în marja reuniunii Constituentei Fondului Monetar Internațional (FMI) și a Băncii Mondiale (BM), care are loc la Chișinău în perioada 10-12 iulie 2024. Din delegația Băncii Mondiale au mai făcut parte Silvia Malgioglio, asistentul special al vicepreședintelui pentru Europa și Asia Centrală, Robert Saum, directorul regional pentru Europa de Est, Inguna Dobroja, managerul de țară pentru Republica Moldova, Carolina Odobescu, ofițer de țară al Băncii Mondiale, și Galina Cicanci, ofițer de țară al Corporației Financiare Internaționale.

Moldova Invest îți recomandă și ...   SUA va investi în securitatea energetică a Republicii Moldova


OM... Cu aripi fragile de fluture

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Republica Moldova

To Top