Connect with us

Ion ȘTEFANOVICI, la Radio Chișinău, despre evoluția economică a Republicii Moldova din ultimul an

WhatsApp Image 2023 11 03 at 16.17.51 820f036c - Moldova Invest

Republica Moldova

Ion ȘTEFANOVICI, la Radio Chișinău, despre evoluția economică a Republicii Moldova din ultimul an

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Ion Ștefanovici, directorul editorial al Moldova Invest, a fost invitatul Inei Guțu în cadrul emisiunii MALURI DE PRUT, difuzată pe undele postului Radio Chișinău

Economia, relațiile dintre cele două maluri ale Prutului dar și proiectele transfrontaliere au fost pe lista subiectelor abordate, în contextul relațiilor regionale și a cooperării economice între Republica Moldova și România, care împart aceeași graniță pe malurile Prutului.

S-au adus în discuție aspecte legate de evoluția economică a Republicii Moldova, oportunitățile și provocările cu care se confruntă, precum și perspectivele de dezvoltare. De asemenea, Ion Ștefanovici a vorbit despre investițiile străine, comerțul cu țările vecine și importanța acestor aspecte pentru creșterea economică a țării.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Taxe mai mici percepute de România, pentru importurile și exporturile de energie electrică din și către Republica Moldova și Ucraina

“Noi, în regiunea de Nord-Est a României, Moldova Invest, ne ocupăm de aceleași lucruri, de investițiile publice și cele din mediul privat care sunt contractate în regiunea de Nord Est. Dar aceasta este doar prima componentă. Cea de-a doua componenta majoră, pe care am exersat o de-a lungul anilor, este strâns legată de strategia de atragere a investițiilor străine directe în Regiunea de Nord-Est și ca bază de lucru. Să știți că și noi, la fel ca și dvs.

Am avut anumite dificultăți de-a lungul anilor în promovarea mediului de afaceri și a condițiilor și oportunităților pe care atât spre exemplu, România, cât și Republica Moldova le au, le au. Dar se întâmplă că nu reușim noi de foarte multe ori să le punem pe masa investitorilor străini, să le sintetizăm ca și oportunitate și să dăm posibilitatea mediului de afaceri extern. Poate fi el european sau non-euro să se îndrepte cu capitalul către noi”, a precizat Ion Ștefanovici.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Republica Moldova va găzdui Adunarea Generală „ITER VITIS – Les Chemins de la vigne” 

Relațiile dintre cele două maluri ale Prutului au și ele o semnificație deosebită. Acestea includ aspecte legate de cooperarea transfrontalieră, schimbul cultural, educația și proiectele comune. Ion Ștefanovici a pus aceentul pe beneficiile acestor relații, evidențiind importanța lor pentru ambele părți implicate.

S-a menționat despre evenimentul economic al anului 2023, Forumul Economic Regional Moldova. Acest eveniment a fost un punct central de interes în contextul dezvoltării economice a Republicii Moldova și al relațiilor sale cu partenerii regionali și internaționali.

Moldova Invest îți recomandă și ...   România, cea mai importantă piață pentru exporturile din Republica Moldova

Forumul Economic Regional Moldova este o platformă importantă pentru discuții și colaborare în domeniul economic și se concentrează pe aspecte legate de creșterea economică, investiții, inovare și dezvoltarea durabilă. Participarea la acest eveniment poate oferi o oportunitate unică pentru oficialii guvernamentali, reprezentanții mediului de afaceri și experții economici să împărtășească perspective, să identifice oportunități de colaborare și să dezbată provocările economice actuale.

Ion Ștefanovici a oferit o privire de ansamblu asupra importanței acestui forum economic regional și a subliniat modul în care astfel de evenimente pot contribui la promovarea Republicii Moldova ca destinație atractivă pentru investiții străine.


OM... Cu aripi fragile de fluture

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Republica Moldova

To Top