Connect with us

Ion ȘTEFANOVICI, la Realitatea.md: “Republica Moldova se bazează pe o relație solidă cu România, care este partenerul său principal din punct de vedere economic”

WhatsApp Image 2023 11 02 at 09.08.54 8223a238 - Moldova Invest

Republica Moldova

Ion ȘTEFANOVICI, la Realitatea.md: “Republica Moldova se bazează pe o relație solidă cu România, care este partenerul său principal din punct de vedere economic”

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Ion Ștefanovici, directorul editorial al revistei “Moldova Invest”, a evidențiat în cadrul interviului acordat RLIVE TV potențialul de investiții și importanța parteneriatului dintre România și Republica Moldova

El a subliniat că România este cel mai important partener economic al Republicii Moldova, iar investitorii români trebuie să aibă încredere în țară pentru a contribui la crearea de locuri de muncă și aducerea de plus valoare. Deși ajutoarele de stat și platformele de colaborare sunt importante, Ion Ștefanovici a subliniat că economia funcționează conform regulilor pieței.

“Republica Moldova se bazează pe o relație solidă cu România, care este partenerul său principal din punct de vedere economic”

“Republica Moldova se bazează pe o relație solidă cu România, care este partenerul său principal din punct de vedere economic. În scopul de a atrage investitori români și a contribui la crearea de locuri de muncă și aducerea de plus valoare, este esențial ca aceștia să aibă încredere în mediul de afaceri din Republica Moldova. Deși ajutoarele de stat și platformele de colaborare între cele două țări sunt de o importanță crucială, este important să subliniem că ne desfășurăm într-o economie de piață și, ca atare, respectăm regulile acestei economii”, a menționat Ion Ștefanovici.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Republica Moldova introduce restricții asupra importurilor de cereale din Ucraina

Acesta a mai menționat că subiectele acestei ediții “Moldova Invest” se concentrează pe potențialul investițional.

“Putem spune că acesta este un moment crucial pentru Republica Moldova, având în vedere procesul democratic și electoral în desfășurare. În prezent, se observă eforturi de cooperare transfrontalieră, dar, din cauza alegerilor, implicația autorităților este limitată. Proiectele și inițiativele importante sunt amânate până după rezultatele alegerilor și stabilirea consiliilor în mod legal, ceea ce ar urma să aibă loc până la mijlocul lunii noiembrie. Aceasta înseamnă că dezvoltarea proiectelor este temporar limitată până în decembrie.”

În plus, Ion Ștefanovici a subliniat că revista își propune să analizeze și să evalueze atât aspectele pozitive, cât și problemele care mai necesită rezolvare. Revista are un accent pe analiză și oferă o platformă pentru discuții despre voința politică și direcția de dezvoltare.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Creștere de peste 30% a exporturilor de cereale:  România se menține pe locul doi după Franța

În ceea ce privește potențialul Republicii Moldova de a adera la Uniunea Europeană, Ion Ștefanovici a menționat că situația geopolitică joacă un rol important. El a subliniat că România a oferit sprijin fără a aștepta recunoștință din partea Republicii Moldova și că influențează climatul geopolitic în regiune.


OM... Cu aripi fragile de fluture

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Republica Moldova

To Top