Connect with us

La Forumul Diplomației de la Antalya, vicepremierul Moldovei, Mihai Popșoi a avut mai multe discuții cu miniștrii de externe din Turcia, Luxemburg, Muntenegru și Azerbaidjan

antalya diplomacy forum - Moldova Invest

Republica Moldova

La Forumul Diplomației de la Antalya, vicepremierul Moldovei, Mihai Popșoi a avut mai multe discuții cu miniștrii de externe din Turcia, Luxemburg, Muntenegru și Azerbaidjan

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

În timpul celei de-a doua zi a Forumului Diplomației de la Antalya, vicepremierul Mihai Popșoi a avut o serie de întâlniri productive cu miniștrii Afacerilor Externe din Turcia, Luxemburg, Muntenegru și Azerbaidjan.

Discuțiile cu ministrul Afacerilor Externe al Turciei, Hakan Fidan, au reprezentat un pas semnificativ înainte în negocierile începute anterior la Conferința de Securitate de la München privind perspectivele de aprofundare a cooperării moldo-turce.

„Am făcut un schimb de opinii despre situația din regiune și l-am invitat pe omologul meu să viziteze Republica Moldova. Am convenit să valorificăm relațiile economice dintre Moldova și Turcia.”. – a spus Mihai Popșoi.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Județul Vaslui a atras finanțare europeană de 3,1 miliarde de lei pentru dezvoltarea infrastructurii

În timpul dialogului cu Xavier Bettel, ministrul Afacerilor Externe al Marelui Ducat al Luxemburgului, s-a pus accent pe evaluarea stadiului actual al relațiilor bilaterale și pe identificarea oportunităților de colaborare în domenii de interes comun.

„Au fost discutate și aspecte legate de reformele implementate în Republica Moldova, în contextul aspirațiilor acesteia de aderare la Uniunea Europeană”.– a declarat oficialul moldovean.

Cu Filip Ivanović, ministrul afacerilor externe al Republicii Muntenegru, discuțiile s-au concentrat asupra necesității de a impulsiona relațiile comerciale și economice dintre cele două țări.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Brisk Group va participa la Ediția 2024 a Forumului Economic Regional Moldova care va fi organizată la Vatra Dornei

„Am vorbit și despre posibilitățile sporirii cooperării în domeniul turismului, Muntenegru fiind o destinație turistică atractivă”.

Întâlnirea cu Jeyhun Bayramov, omologul azer, a fost o ocazie de a evalua stadiul actual și perspectivele dezvoltării relațiilor dintre Republica Moldova și Azerbaidjan.

„Am menționat că, țara noastră este interesată în cooperarea cu partea azeră în domeniul energetic, comercial – economic și investițional. Am mulțumit pentru invitația de a vizita Azerbaidjan”. a conchis ministrul Popșoi.

În prima zi a forumului, Mihai Popșoi a avut întrevederi cu miniștrii afacerilor externe din Elveția, Ungaria, Kazahstan și Serbia.

Moldova Invest îți recomandă și ...   78 de antreprenoare din sectorul agricol din 16 raioane ale Republicii Moldova își îmbunătățesc eficiența energetică a afacerilor cu ajutorul Elveției, Japoniei și PNUD

Aceste întrevederi reprezintă pași importanți în consolidarea relațiilor externe ale Republicii Moldova și subliniază angajamentul continuu al țării pentru cooperare internațională și dezvoltare bilaterală.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Republica Moldova

To Top