Connect with us

Ministrul Agriculturii din R. Moldova, Vladimir BOLEA, întrevedere cu șeful Misiunii USAID. Dezvoltarea sectorului agricol, pe ordinea de zi

- Moldova Invest

Republica Moldova

Ministrul Agriculturii din R. Moldova, Vladimir BOLEA, întrevedere cu șeful Misiunii USAID. Dezvoltarea sectorului agricol, pe ordinea de zi

Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA) din Republica Moldova, Vladimir Bolea, a avut o întrevedere cu șeful Misiunii USAID în R.Moldova, Jeff Bryan, unde au abordat prioritățile de asistență ale USAID, cu accent pe dezvoltarea sectorului agricol și rural

Vladimir Bolea a expus proiectele cheie care au modernizat sectorul agricol din Republica Moldova, evidențiind impactul pozitiv în producția de vinuri recunoscute la nivel global. Cu sprijinul financiar al USAID, s-a dezvoltat infrastructura esențială pentru depozitarea fructelor, facilitând o gestionare eficientă a producției.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Care este impactul atacurilor rebelilor Houthi asupra economiei UE?

„Acum toate eforturile sunt îndreptate spre sprijinirea micilor producători, promovând unități de procesare la scară mică și agropensiuni. Crearea Camerelor Agricole și consolidarea Oficiului Horticulturii sunt pași importanți pentru o agricultură sustenabilă în Moldova”, a precizat oficialul.

Jeff Bryan a apreciat reformele și orientarea pro-europeană a țării, confirmând angajamentul USAID în sprijinirea dezvoltării sectoarelor agricole competitive și a consolidării democrației, conform comunicatului emis de MAIA.

Proiectele implementate de USAID au avut un impact semnificativ în stimularea competitivității în domeniile vinificației și agriculturii, subliniind importanța colaborării pentru asigurarea unui viitor durabil al Moldovei.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Investiție de 700.000 de euro pentru dotarea a 5 paturi de terapie intensivă pentru nou-născuți la Maternitatea Suceava

Obiectivele viitoare ale acestei colaborări includ consolidarea domeniilor științei agricole și cercetării, modernizarea laboratoarelor pentru a facilita exporturile către Uniunea Europeană și susținerea sectorului agroindustrial.

De asemenea, se va acorda sprijin pentru dezvoltarea sectorului zootehnic și a afacerilor non-agricole în zonele rurale, cu scopul de a le transforma în atracții turistice.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Republica Moldova

To Top