Connect with us

Ministrul Finanțelor din Republica Moldova, Petru Rotaru, s-a întâlnit cu omologul său român, Marcel Boloș

bolos rotaru - Moldova Invest

Republica Moldova

Ministrul Finanțelor din Republica Moldova, Petru Rotaru, s-a întâlnit cu omologul său român, Marcel Boloș

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Ministrul Finanțelor al Republicii Moldova, Petru Rotaru, și omologul său român, Marcel Boloș, s-au întâlnit la București pentru a discuta găsirea de soluții pentru o mai bună cooperarea dintre cele două ministere și alte aspecte relevante pentru ambele țări.

Pe agenda întrevederii s-au aflat subiecte precum dezvoltarea pieței valorilor mobiliare de stat și vânzarea directă persoanelor fizice, situația macroeconomică și bugetară a ambelor țări, cooperarea economică și interconectarea piețelor de capital din Moldova și România, dar și oportunități de investiții din Moldova și perspectiva mediului de afaceri în contextul aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Peste 50 de vinării moldovenești, prezente la ProWein-2024 de la Düsseldorf

La întâlnire au participat și secretarii de stat din cadrul Ministerului de Finanțe din România, Carmen Moraru și Alin Andrieș. Ministrul Petru Rotaru și-a exprimat recunoștința și mulțumirea pentru sprijinul continuu acordat Republicii Moldova de către statul român și de către Ministerul Finanțelor al României, subliniind importanța parteneriatului moldo-român în promovarea intereselor țării și în facilitarea parcursului european.

Oficialii au mai abordat aspecte referitoare la administrarea fiscală și vamală, progresele realizate de Republica Moldova în domeniul administrării vamale în contextul implementării noului Cod Vamal, precum și importanța digitalizării serviciilor publice pentru creșterea eficienței administrării fiscale și îmbunătățirea transparenței în relația cu cetățenii și mediul de afaceri. Cei doi miniștri și-au reiterat interesul pentru dezvoltarea noilor oportunități de cooperare și au confirmat angajamentul ambelor țări în continuarea bunei colaborări.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Ambulatoriul de recuperare neuromotorie din cadrul DGASPC Botoșani va fi modernizat cu peste 1,3 milioane lei 

Ministrul Finanțelor, Petru Rotaru, a făcut parte din delegația Republicii Moldova condusă de prim-ministrul Dorin Recean, care a participat ieri la cea de-a doua ediție a Forumului „Moldova – România: Capital Bridges”, organizată de Bursa de Valori de la București, împreună cu partenerii din Republica Moldova și România.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Republica Moldova

To Top