Connect with us

Republica Moldova a primit un grant de peste 88 de milioane de dolari de la Banca Mondială!

republica moldova - Moldova Invest

Republica Moldova

Republica Moldova a primit un grant de peste 88 de milioane de dolari de la Banca Mondială!

Banca Mondială va oferi Republicii Moldova un grant în valoare de 88,4 de milioane de dolari. Grantul va fi debursat într-o singură tranșă și va fi destinat cofinanțării Programului „Moldova, măsuri în situație de urgență, reziliență și competitivitate. Operațiunea de politici de dezvoltare 2”.

Statele Unite ale Americii și Elveția vor oferi asistență financiară, până la data de 30 septembrie 2023, în baza celor opt acțiuni realizate de R. Moldova. Parlamentul a menționat că banii vor fi utilizați pentru finanțarea necesităților bugetului de stat, pentru atenuarea efectelor negative generate de războiul din Ucraina, dar și pentru îmbunătățirea rezilienței și competitivității Moldovei.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Agricultorii din Republica Moldova beneficiază în 2024 de subvenții de 1,6 miliarde de lei moldovenești pentru dezvoltarea afacerilor în domeniu

Acordul de grant Fondul fiduciar multidonator dintre R. Moldova și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare și Asociația Internațională pentru Dezvoltare a fost semnat pe 9 august 2023.

La sfârșitul lunii mai, Banca Mondială a aprobat finanțarea Programului „Moldova, măsuri în situație de urgență, reziliență și competitivitate. Operațiunea de politici de dezvoltare 2”, în sumă de 92,1 milioane de euro (împrumut), 25 milioane de dolari (suma concesională nerambursabilă) și 9,3 milioane de dolari (grant). Totodată, Banca Mondială va cofinanța suplimentar, prin intermediul Fondului fiduciar multidonator, Programul „Moldova, măsuri în situație de urgență, reziliență și competitivitate. Operațiunea de politici de dezvoltare 2” cu 97,7 milioane de dolari, dintre care 88,4 milioane de dolari reprezintă grantul oferit țării noastre.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Uniunea Europeană propune preluarea liberalizării comerțului cu Republica Moldova pentru încă un an


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Republica Moldova

To Top