Connect with us

Nicu POPESCU, ministrul de Externe al Republicii Moldova, întâlnire cu omologul său israelian, Eli Cohen

696030 - Moldova Invest

Republica Moldova

Nicu POPESCU, ministrul de Externe al Republicii Moldova, întâlnire cu omologul său israelian, Eli Cohen

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Nicu Popescu, ministrul de Externe al Republicii Moldova, și omologul său din Israel, Eli Cohen, au avut o întâlnire la Chișinău pentru a discuta despre diverse aspecte ale relațiilor bilaterale

Printre subiectele discutate s-au numărat creșterea volumului comerțului, atragerea investițiilor israeliene și intensificarea cooperării în domeniul agriculturii.

De asemenea, au fost abordate aspecte legate de construcția drumurilor, domeniul medical și contracararea fenomenului tacurilor cibernetice. Siguranța și securitatea au reprezentat un punct important al discuțiilor, iar oficialii au discutat despre situația cetățenilor moldoveni care muncesc în Israel.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Cele mai importante 50 de răspunsuri adresate Investitorilor Străini din România

Un subiect important a fost finalizarea negocierilor pentru protocolul de implementare B la Acordul dintre Republica Moldova și Guvernul Israelului, care va simplifica și eficientiza procesul de angajare a cetățenilor moldoveni în Israel.

Pe de altă parte, cooperarea în domeniul justiției a fost o altă temă importantă, iar cele două țări intenționează să semneze un acord privind asistența juridică.

Ministrul Eli Cohen a menționat că agenda comună va consolida relațiile dintre cele două țări și că ministrul Agriculturii din Israel urmează să efectueze o vizită în octombrie pentru a iniția un proiect major în acest domeniu.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Comuna suceveană Fântâna Mare, un exemplu de succes în modernizarea infrastructurii și îmbunătățirea condițiilor de trai

Discuțiile au inclus și posibilitatea lansării zborurilor directe între cele două țări, cu scopul de a dezvolta turismul și afacerile bilaterale.


OM... Cu aripi fragile de fluture

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Republica Moldova

To Top