Connect with us

Nicu POPESCU, ministrul de Externe al Republicii Moldova, întrevedere cu Vasile Pușcaș, fostul negociator șef pentru aderarea României la Uniunea Europeană

386632731 639387174849835 5531472239158917968 n e1696498435224 - Moldova Invest

Republica Moldova

Nicu POPESCU, ministrul de Externe al Republicii Moldova, întrevedere cu Vasile Pușcaș, fostul negociator șef pentru aderarea României la Uniunea Europeană

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Vicepremierul Nicu Popescu și Vasile Pușcaș, fostul negociator șef pentru aderarea României la Uniunea Europeană, s-au întâlnit pentru a discuta despre parcursul european Republicii Moldova

Una dintre temele principale de discuție a fost analiza parcursului european al României, cu accent pe lecțiile învățate, dar și pe provocările și oportunitățile care vor apărea.

Dincolo de analiza situației curente, a fost abordat și subiectul avansării procesului de aderare, unde se pare că există rezerve cu privire la un vot favorabil din partea statelor membre pentru începerea negocierilor de aderare în perioada imediat următoare.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Republica Moldova vizează finalizarea tuturor liniilor de interconexiune cu România în următorii cinci ani

386640346 639387121516507 5243581663477598681 n e1696499049611 - Moldova Invest

„Am avut o întrevedere cu domnul Vasile Pușcaș, fostul negociator șef pentru aderarea României la Uniunea Europeană, ocazie cu care am purtat o discuție constructivă și detaliată cu privire la procesul de integrare europeană și perspectivele noastre în calitate de țară candidat.

Am avut ocazia să discutăm despre lecțiile învățate de România în parcursul său european, precum și despre provocările și oportunitățile care se deschid în fața noastră, în special în ajunul raportului de extindere al UE, care va evalua și progresele înregistrate de țara noastră.

Am făcut un schimb de opinii cu privire la avansarea procesului de aderare, iar în acest sens, mizăm pe votul pozitiv al statelor membre UE pentru începerea negocierilor de aderare până la finalul acestui an.

Îi mulțumesc domnului Vasile Pușcaș pentru discuție și pentru partajarea experienței sale valoroase.

Amintesc că acum câteva săptămâni, zeci de funcționari publici au beneficiat de instruire în domeniul afacerilor europene în cadrul unui program creat și organizat în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Externe/ Ministry of Foreign Affairs, Romania, Institutul Diplomatic Român, RoAid – Romanian Agency for International Development și domnul Pușcaș.” a declarat în urma întâlnirii, ministrul Nicu Popescu.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Republica Moldova va găzdui Adunarea Generală „ITER VITIS – Les Chemins de la vigne” 


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Republica Moldova

To Top