Connect with us

Președinta Maia SANDU, la cea de-a doua Conferință ministerială a Platformei de Sprijin pentru REPUBLICA MOLDOVA: „Este important să știm că nu suntem singuri!”

MAIA SANDU - Moldova Invest

Republica Moldova

Președinta Maia SANDU, la cea de-a doua Conferință ministerială a Platformei de Sprijin pentru REPUBLICA MOLDOVA: „Este important să știm că nu suntem singuri!”

Președinta Maia Sandu a mulțumit partenerilor pentru sprijinul acordat menționând că autoritățile de la Chișinău vor continua să încerce să facă față provocărilor în domenii precum resursele energetice, securitatea, justiție și problemele economice.

„România are datoria de a ajuta Chișinăul, având în vedere comunitatea de limbă, cultură și de istorie, dar și parteneriatul strategic pentru integrarea europeană a R. Moldova”, a declarat ministrul Afacerilor Externe de la București, Bogdan Aurescu, astăzi, în debutul  celei de-a doua ediții a Conferinței ministeriale a Platformei de Sprijin pentru Republica Moldova.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Trei companii, interesate de construcția magistralei de apă Chișinău-Strășeni-Călărași

Bogdan Aurescu  a adăugat că România este hotărâtă să susțină pe deplin procesul de reformă în spirit european din R. Moldova și evenimentul de astăzi, la care participă reprezentanți a 36 de state, „o dovedește”.

MAIA SANDU - Moldova Invest

”Este important să știm că nu suntem singuri, că putem conta pe susținerea și solidaritatea voastră, că suntem în aceste provocări împreună. Moldova este o țară mică iar magnitudinea provocărilor cărora trebuie să le facă față merge dincolo de capacitatea noastră de a ne descurca singuri”, a declara șefa statului.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Președintele Parlamentului R.MOLDOVA:”Anul 2024 este un an important pentru Republica Moldova, după deschiderea negocierilor de aderare la UE, Banca Națională are un rol important în acest proces”

Cea de-a doua ediție a Conferinței ministeriale a Platformei de Sprijin pentru Republica Moldova, se desfășoară astăzi la București. Conferința este  găzduită de Ministrul român al afacerilor externe Bogdan Aurescu și este co-prezidată de miniștrii de externe ai Germaniei și Franței.  

Republica Moldova este  reprezentată la acest eveniment de o delegație ministerială, condusă de Marcel Spatari, ministrul muncii și protecției sociale al Republicii Moldova.

De asemenea, Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut o intervenție online în deschiderea conferinței. Mai participă delegații din state membre UE, din state G7, reprezentanți ai Comisiei Europene, ai Serviciului European de Acțiune Externă, precum și ai instituțiilor financiare internaționale.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Una dintre primele case de avocatură înființate în România deschide un birou la Chişinău! Obiectivul, o cifră de afaceri cumulată de peste 2,5 milioane de euro pentru 2024

Potrivit unui comunicat al ministerului de Externe de la București, accentul la Conferința de la București va fi pus pe sprijinirea efortului de reformă al Republicii Moldova, inclusiv din perspectiva atingerii obiectivelor fixate de Opinia Comisiei Europene, prin care a fost propusă acordarea statutului de candidat la UE Republicii Moldova.

Prima Conferință de sprijin pentru Republica Moldova a avut loc pe 5 aprilie, la Berlin.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Republica Moldova

To Top