Connect with us

Prim-ministrul Moldovei, Dorin Recean la Bruxelles: „Viitorul Moldovei este în Uniunea Europeană”

22 - Moldova Invest

Republica Moldova

Prim-ministrul Moldovei, Dorin Recean la Bruxelles: „Viitorul Moldovei este în Uniunea Europeană”

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Înaintea votului de recomandare pentru aderarea Republicii Moldova la UE, premierul Dorin Recean a efectuat o vizită în Bruxelles, unde s-a întâlnit cu înalții demnitari din Comisia Europeană

Discuțiile s-au concentrat pe progresele înregistrate de Moldova, situația regională și consolidarea capacității țării de a gestiona amenințările la adresa securității.

Prim-ministrul Dorin Recean s-a întâlnit cu Josep Borrell, înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe și politică de securitate, și cu Olivér Várhelyi, comisarul european pentru vecinătate și extindere.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Forumul investițional „Moldova - România: Capital Bridges”, găzduit de BVB București, a adus laolaltă liderii celor două state. Principalele declarații

Dorin Recean și-a exprimat recunoștința pentru sprijinul consecvent oferit de Uniunea Europeană în procesul de transformare democratică, implementarea reformelor în beneficiul cetățenilor și avansarea pe calea europeană.

El a evidențiat angajamentul Moldovei în implementarea celor 9 recomandări emise de Comisia Europeană, menționând că eforturile autorităților de la Chișinău continuă pentru a oferi Comisiei Europene o bază solidă pentru recomandarea începerii negocierilor de aderare la sfârșitul acestui an.

„Viitorul Moldovei este în Uniunea Europeană, iar solidaritatea demonstrată de UE este o dovadă în plus că țara noastră face parte din familia europeană. Contăm pe sprijinul dumneavoastră și ne angajăm să avansăm în continuare în implementarea recomandărilor Comisiei. Deschiderea negocierilor de aderare la sfârșitul acestui an este o prioritate strategică pentru Guvernul pe care îl conduc”, a declarat prim-ministrul Dorin Recean.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Maia Sandu a anunțat startul campaniei de împădurire din acest an

În cadrul dialogului, oficialii au evidențiat și relevanța întăririi colaborării în domeniul securității și apărării.

De asemenea, au discutat despre cerințele de asistență pentru consolidarea capacității Republicii Moldova de a face față crizelor actuale și consecințelor acestora.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Republica Moldova

To Top