Connect with us

Republica Moldova a semnat acordul de comerț cu Asociația Europeană de Liber Schimb

356225533 752776936853291 6686423094720508147 n - Moldova Invest

Republica Moldova

Republica Moldova a semnat acordul de comerț cu Asociația Europeană de Liber Schimb

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Republica Moldova a semnat acordul de comerț cu Asociația Europeană de Liber Schimb, fapt ce permite producătorilor moldoveni să exporte bunuri fără a fi nevoiți să plătească tarife vamale

Această înțelegere a fost semnată în data de 27 iunie și este încheiată între Republica Moldova și cele patru țări membre ale EFTA: Islanda, Liechtenstein, Norvegia și Elveția.

Astfel, prin această semnare, Republica Moldova își întărește legăturile economice cu țările occidentale, promovând cooperarea internațională și respectând principiile comerțului echitabil. Premierul Dorin Recean a exprimat acest lucru pe pagina sa de Facebook, subliniind că acordul creează un mediu transparent și previzibil pentru tranzacțiile comerciale transfrontaliere.

Moldova Invest îți recomandă și ...   BIRD va aloca Republicii Moldova un împrumut de peste 36 de milioane de euro pentru modernizarea serviciilor medicale de reabilitare

Președintele statului vecin, Maia Sandu, consideră că acest acord reprezintă un pas important în direcția integrării economice a Republicii Moldova în Europa și contribuie la stabilitatea și prosperitatea cetățenilor.

În context, premierul Dorin Recean și vicepremierul Dumitru Alaiba se află într-o vizită de lucru în Elveția și Liechtenstein.


OM... Cu aripi fragile de fluture

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Republica Moldova

To Top