Connect with us

Republica Moldova se alătură Programului „Europa Digitală”

parlament - Moldova Invest

Republica Moldova

Republica Moldova se alătură Programului „Europa Digitală”

Republica Moldova se pregătește să participe activ la Programul „Europa Digitală”, o inițiativă de finanțare în cadrul Uniunii Europene (UE), care oferă oportunități egale de acces la resurse financiare.

Prin această implicare, țara va beneficia de finanțare pentru proiecte inovatoare, aliniate cu direcțiile de dezvoltare digitală din cadrul UE.

Etapele inițiale ale colaborării sunt în mișcare, iar Parlamentul Republicii Moldova se pregătește să inițieze negocierile asupra Acordului cu UE. Acest acord deschide calea pentru o cooperare strânsă în cadrul Programului „Europa Digitală”, având drept scop consolidarea capacităților digitale ale țării și integrarea în eforturile europene de transformare digitală.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Agricultorii din Republica Moldova beneficiază în 2024 de subvenții de 1,6 miliarde de lei moldovenești pentru dezvoltarea afacerilor în domeniu

Programul „Europa Digitală”, cu un buget generos de 7,6 miliarde de euro pentru perioada până în 2027, se concentrează pe susținerea tranziției digitale în diverse sectoare ale economiei și societății europene.

Prin această inițiativă, Uniunea Europeană își propune să aducă beneficii palpabile cetățenilor, administrațiilor publice și întreprinderilor din statele membre.

Republica Moldova, prin asocierea sa la Programul „Europa Digitală”, obține acces la finanțare esențială pentru dezvoltarea unor domenii-cheie. Întreprinderile mici și mijlocii, cetățenii și administrațiile publice moldovene vor putea accesa resurse financiare nerambursabile pentru proiecte ce vizează calculul de înaltă performanță, inteligența artificială, competențele digitale avansate și optimizarea capacităților digitale și a interoperabilității.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Misiune economică la Chișinău, organizată de Camera de Comerț și Industrie Iași

Programul „Europa Digitală” va completa eforturile de finanțare din partea altor programe ale UE, consolidând astfel impactul pozitiv asupra dezvoltării digitale.

Astfel, investițiile din Programul Orizont Europa, Mecanismul pentru interconectarea Europei și alte fonduri structurale vor fi integrate armonios cu obiectivele Republicii Moldova în cadrul transformării digitale.

Într-o notă importantă, se subliniază că Republica Moldova va suporta doar 10% din contribuția financiară necesară pentru a participa la Programul „Europa Digitală”.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Expoziția 'Fabricat în Moldova' aduce în prim-plan diversitatea și inovația producătorilor autohtoni la Chișinău

Prin această inițiativă generoasă, Comisia Europeană oferă un sprijin semnificativ țării, făcând posibilă implicarea sa activă în acest program de transformare digitală.

Prin urmare, Republica Moldova se angajează într-o călătorie captivantă către dezvoltarea digitală, având acum oportunitatea de a-și consolida capacitățile tehnologice și de a contribui la evoluția digitală a Europei prin intermediul Programului „Europa Digitală”.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Republica Moldova

To Top