Connect with us

Republica Moldova va primi sprijin financiar din partea Japoniei prin intermediul Mecanismului Comun de Creditare

223670 185963 - Moldova Invest

Republica Moldova

Republica Moldova va primi sprijin financiar din partea Japoniei prin intermediul Mecanismului Comun de Creditare

Republica Moldova va primi sprijin financiar din partea Japoniei prin intermediul Mecanismului Comun de Creditare

Recent, la Ministerul Mediului a avut loc o întâlnire în cadrul căreia s-a discutat despre posibilitatea implementării unor proiecte noi folosind acest mecanism promovat de Japonia în conformitate cu Convenția-cadru a ONU privind schimbările climatice (CONUSC), conform informațiilor furnizate de IPN.

În septembrie 2022, Republica Moldova a semnat un acord bilateral în cadrul Mecanismului Comun de Creditare cu Guvernul Japoniei. În prezent, se formează Comitetul Mixt al JCM. În luna noiembrie, se planifică organizarea unui seminar pentru a informa publicul larg despre proiectele JCM.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Care va fi evoluția economiei României în 2024? O radiografie completă

Compania “SDG Impact Japan” și compania “Zernoff” din Republica Moldova au demarat un studiu de fezabilitate în comun pentru a utiliza reziduurile rezultate în urma producției de bioetanol în generarea de energie electrică. Acest studiu va fi finalizat la sfârșitul anului 2023. Propunerea de proiect JCM va fi transmisă Ministerului Mediului și Comitetului Mixt pentru coordonarea proiectelor JCM.

Ministerul Mediului a salutat această inițiativă și a informat că pașii ulteriori vor fi coordonați în colaborare cu toate instituțiile relevante.

Moldova Invest îți recomandă și ...   BNM își consolidează cooperarea cu Autoritatea Bancară Europeană: "Banca Națională este interesată să participe la proiecte destinate țărilor candidate pentru aderare la UE"

Mecanismul Comun de Creditare își propune să faciliteze atingerea obiectivului Acordului de la Paris de a limita creșterea temperaturii globale sub 2 grade Celsius, prin dezvoltarea în parteneriat a proiectelor care vor contribui la neutralizarea emisiilor de carbon.

Până în prezent, 25 de țări au semnat Mecanismul de parteneriat JCM.


OM... Cu aripi fragile de fluture

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Republica Moldova

To Top