Connect with us

România a alocat Republicii Moldova peste 4,2 milioane de lei pentru dezvoltare și asistență umanitară!

romania republica moldova - Moldova Invest

Republica Moldova

România a alocat Republicii Moldova peste 4,2 milioane de lei pentru dezvoltare și asistență umanitară!

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

În şedinţa de vineri, Guvernul a actualizat Planul anual de cooperare internaţională pentru dezvoltare şi asistenţă umanitară aferent anului 2023 și a aprobat finanțarea Moldovei cu 4,285 milioane de lei.

Implementarea Planului este realizat de către Agenţia de Cooperare Internaţională pentru Dezvoltare (RoAid), instituţie subordonată M.A.E.

“Planul aferent anului 2023 a fost aprobat în cadrul şedinţei de Guvern din 9 martie 2023. Republica Moldova continuă să rămână beneficiarul prioritar al politicii României de cooperare internaţională pentru dezvoltare pe palier bilateral. Urmare actualizării, Republica Moldova va beneficia de o finanţare de 4,285 milioane lei, ceea ce reprezintă 29,68% din bugetul total alocat Planului aferent anului 2023”, se arată în comunicat.

Moldova Invest îți recomandă și ...   România, salt spectaculos în topul atractivității pentru companiile private din zona EMEA!

Planul anual de cooperare internaţională pentru dezvoltare şi asistenţă umanitară constituie documentul de planificare a activităţilor în cadrul politic de cooperare internaţional pentru dezvoltare şi asistenţă umanitară pentru anul aferent exerciţiului financiar.

Fondurile folosite în „Planul anual” reprezintă o parte din asistența pentru dezvoltare acordată de Ministerul Afacerilor Externe al României. La aceasta se adaugă acțiuni precum contribuția către Facilitatea UE pentru refugiații din Turcia, bursele doctorale și postdoctorale acordate în cadrul programului „Eugen Ionescu”, precum și asistența de tip multilateral prin contribuții la bugetul unor organizații internaționale, potrivit MAE.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Cosmin Murarașu, fondatorul REAL TOUR RO: "Tehnologia este un instrument fundamental în conservarea patrimoniului cultural și promovarea turismului"


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Republica Moldova

To Top