Connect with us

RUSIA interzice IMPORTURILE de legume și fructe din REPUBLICA MOLDOVA! IATĂ care este reacția ANSA

mere moldova e1660134143607 - Moldova Invest

Republica Moldova

RUSIA interzice IMPORTURILE de legume și fructe din REPUBLICA MOLDOVA! IATĂ care este reacția ANSA

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor susține că până la această oră nu a primit nicio informație oficială din partea Serviciului Federal de Supraveghere Veterinară și Fitosanitară al Federației Ruse (Rosselhoznadzor) privind decizia de a interzice importul produselor vegetale din Republica Moldova

Iulia Haidarlî, șeful adjunct al Direcției sănătatea plantelor din cadrul ANSA, a menționat că anterior Rosselhoznadzor notifica oficial despre fiecare caz când în produsele moldovenești au fost depistate obiectele de carantină. De data aceasta, însă, nu a anunțat nimic, cu excepția informației publicate pe pagina web a instituției.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Iașul va avea al doilea cel mai extins aeroport din țară. Lucrările la noul terminal T4 în valoare de 100 de milioane de euro se apropie de final

„Este o decizie a Federației Ruse care este plasată doar pe pagina web a instituției. Până la moment noi nu avem nicio informație. Când o să fim anunțați oficial, atunci o să revenim cu detalii suplimentare.

Fiecare notificare este primită oficial și este oferit răspuns la care se expun măsurile fitosanitare luate în cazul când sunt indicate produsele și producătorul”, a declarat oficialul.

mere moldova e1660134143607 - Moldova Invest

Iulia Haidarlî a precizat că numărul de cazuri când în produsele moldovenești au fost depistate obiecte de carantină este unul nesemnificativ: „Este o stare fitosanitară normală pentru orice stat”, a declarat Iulia Haidarlî.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Guvernul a decis prelungirea cu 60 de zile a ordonanței privind plafonarea adaosurilor comerciale la alimentele de bază

De menționat faptul că în acest context, Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare a anunțat că s-a autosesizat referitor la interzicerea parțială a importului de produse vegetale din Republica Moldova și organizează mâine, 11 august, o întrunire cu factorii de decizie, ANSA, Asociațiile de profil ale producătorilor agricoli și exportatorilor, pentru a analiza și discuta informația publicată de Rosselhoznadzor.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Republica Moldova

To Top