Connect with us

UNIUNEA EUROPEANĂ debursează 50.000.000 de EURO REPUBLICII MOLDOVA în calitate de asistență macro-financiară

UE RM - Moldova Invest

Republica Moldova

UNIUNEA EUROPEANĂ debursează 50.000.000 de EURO REPUBLICII MOLDOVA în calitate de asistență macro-financiară

Ieri, 02.08.2022, Republica Moldova a primit 50 de milioane de euro din partea Uniunii Europene, reprezentând prima tranșă a Asistenței Macro-Financiare

„Sprijinul financiar este menit să ajute Republica Moldova să gestioneze crizele multiple cu care se confruntă, precum impactul economic generat de războiul din Ucraina, criza energetică și efectele pandemiei, care încă sunt resimțite.

În acest context, Comisarul european social-democrat pentru Economie, Paolo Gentiloni, a reafirmat sprijinul Uniunii pentru ca în Republica Moldova să fie create condițiile pentru un viitor al prosperității și stabilității.

REPUBLICA MOLDOVA e1659502580500 - Moldova Invest

În calitate de membru în Comisia pentru Bugete și de raportor alternativ pentru bugetul european, am avut plăcerea de a discuta cu comisarul Paolo Gentiloni, în mai multe ocazii, prezentându-i propunerile mele referitoare la măsurile de sprijin pentru cetățenii din România și Republica Moldova, în contextul post-pandemic și al războiului din Ucraina, flexibilizarea planurilor de redresare și reziliență din toată Uniunea Europeană și noi mecanisme de finanțare pentru investițiile din energie și agricultură.”, a declarat Victor Negrescu, Vicepreședintele Comisiei pentru Educație din Parlamentul European.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Uniunea Europeană propune preluarea liberalizării comerțului cu Republica Moldova pentru încă un an


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Republica Moldova

To Top