Connect with us

Universitatea Pedagogică de Stat Ion Creangă din Chișinău beneficiază de un laborator inteligent, dotat cu echipamente IT. Valoarea proiectului se ridică la 77 380 de euro

dupu - Moldova Invest

Republica Moldova

Universitatea Pedagogică de Stat Ion Creangă din Chișinău beneficiază de un laborator inteligent, dotat cu echipamente IT. Valoarea proiectului se ridică la 77 380 de euro

Cei peste 6 000 de studenți plus cadrele universitare de la Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chișinău (UPSC) au la dispoziție, începând de astăzi, un spațiu modern de învățare inteligentă, donație din partea Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM) prin intermediul Shape Robotics România

Noul laborator este dotat cu roboți multifuncționali, soluții de realitate virtuală, sisteme audio-video pentru studiul combinat „blended learning” (care îmbină metodele tradiţionale de instruire cu cele care utilizează tehnologia), imprimante 3D, stilouri 3D, scannere 3D, calculatoare, display interactiv, mobilier ergonomic, instrumente smart care îi vor ajuta pe studenți să-și dezvolte competențe necesare ca viitori pedagogi.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Care este impactul atacurilor rebelilor Houthi asupra economiei UE?

La inaugurarea clasei inteligente, oficialii din România și Republica Moldova, respectiv Adrian Dupu, secretarul de stat al DRRM; Dan Perciun, ministrul educației și cercetării al Republicii Moldova; ambasadorul României în Republica Moldova, E.S. Cristian-Leon Turcanu; CEO Shape Robotics, André Reinhard Fehrn; directorul adjunct al USAID Moldova, John P. Riodan; rectorul UPSC, conf. univ. dr. Alexandra Barbăneagră, studenții și profesorii au avut ocazia să testeze echipamentele de ultimă generație cu ajutorul specialiștilor Shape Robotics România.

dupu 3 - Moldova Invest

Realizarea acestui proiect, în valoare de 77 380 de euro, a fost posibilă datorită colaborării dintre DRRM, echipa Shape Robotics România, Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova și Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chișinău.

Moldova Invest îți recomandă și ...   ADR Chișinău și C.A.P.D.R. Iași, colaborare transfrontalieră pentru îmbunătățirea capacității administrative în dezvoltarea regională

„Laboratorul inaugurat astăzi este un proiect unic pe care suntem bucuroși să îl susținem. Prin eforturi comune a rezultat un proiect pilot de anvergură pentru universitate, pentru generații de profesori, studenți, pentru învățământul de calitate, prin care contribuim la adaptarea educației din Republica Moldova la standarde europene”, a precizat secretarul de stat al DRRM, Adrian Dupu, la inaugurarea spațiului modern de învățare.

dupu vr - Moldova Invest

Cu această ocazie, DRRM a organizat și conferința „Impactul digitalizării asupra procesului educațional” unde specialiști din România și Republica Moldova au vorbit despre importanța adaptării metodelor de predare-învățare la noile tehnologii.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Mugur Isărescu va rămâne la conducerea BNR pentru încă un mandat, LEONARDO BADEA avansează în funcția de prim-viceguvernator. Cine este considerat posibilul SUCCESOR al lui Isărescu?

Schimbul de idei între participanți s-a axat pe ideea necesității de adaptare continuă a educației și formării la era digitală, folosirea unor metode de instruire noi care să vină în întâmpinarea nevoilor reale ale generației actuale de studenți și profesori.

„Profesorii pot folosi acum simulări și realitatea virtuală pentru a face învățarea mai interactivă și mai captivantă; tehnologia oferă posibilitatea testării conceptelor teoretice și permite dezvoltarea unui schimb profesor – student mult mai dinamic și mai fexibil”, le-a spus celor prezenți secretarul de stat al DRRM, Adrian Dupu.

adrian dupu - Moldova Invest


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Republica Moldova

To Top