Connect with us

Viceprim-ministrul Vladimir Bolea, discuție cu reprezentanții ONU despre măsuri urgente pentru agricultorii din Republica Moldova

Collage Maker 23 Aug 2023 09 10 AM 6839 - Moldova Invest

Republica Moldova

Viceprim-ministrul Vladimir Bolea, discuție cu reprezentanții ONU despre măsuri urgente pentru agricultorii din Republica Moldova

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

 Viceprim-ministrul Vladimir Bolea s-a întâlnit cu reprezentanții agențiilor, fondurilor și programelor specializate din cadrul Organizației Națiunilor Unite în Chișinău

Întâlnirea a avut ca scop discutarea posibilităților de intervenție urgentă în sprijinul agricultorilor din Republica Moldova, inclusiv abordarea chestiunilor delicate legate de exporturile cerealelor.

WhatsApp Image 2023 08 23 at 09.07.33 1 - Moldova Invest

Una dintre provocările-cheie ridicate în cadrul discuției a fost prăbușirea prețurilor cerealelor și oleaginoaselor, care amenință viabilitatea financiară a agricultorilor.

Prețurile actuale nu acoperă costurile de producție, ceea ce necesită soluții imediate pentru a asigura sustenabilitatea acestui sector crucial al economiei naționale.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Ministrul Dezvoltării Economice al R. Moldova: "O treime din capitolele de negociere cu UE se concentrează pe economie și digitalizare"

O altă preocupare majoră a fost majorarea costurilor de transport, în special în ceea ce privește exporturile.

În acest sens, viceprim-ministrul Bolea a subliniat necesitatea de a investi în modernizarea infrastructurii feroviare și navale, îmbunătățind în același timp punctele de trecere a frontierei.

WhatsApp Image 2023 08 23 at 09.07.33 - Moldova Invest

O sugestie concretă a fost instalarea de scanere pentru camioanele de mare tonaj, extinderea pistelor de control și amenajarea parcărilor în apropierea punctelor vamale, pentru a facilita procesul de transport și export.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Astăzi a avut loc reuniunea Grupului Vamal Regional MD-RO-UA, pentru fluidizarea fluxului de mărfuri și implementarea NCTS

Reprezentanții Organizației Națiunilor Unite au reiterat angajamentul lor de a sprijini Republica Moldova în aceste demersuri cruciale.

Planurile includ atragerea de surse financiare suplimentare și extinderea Programului de Răspuns de Urgență al Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO), în vederea asigurării unui sprijin concret și adaptat pentru agricultorii afectați.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Republica Moldova

To Top