Connect with us

Christine Lagarde:”Tensiunile geopolitice ar putea duce la creşterea prețurilor la energie pe termen scurt”

17 unbelievable facts about christine lagarde 1696989288 - Moldova Invest

International

Christine Lagarde:”Tensiunile geopolitice ar putea duce la creşterea prețurilor la energie pe termen scurt”

Președintele Băncii Centrale Europene (BCE), Christine Lagarde, a afirmat că BCE urmărește cu atenție riscurile economice create de conflictul dintre Israel și Hamas, subliniind că acesta ar putea duce în special la creșterea prețurilor la energie

Christine Lagarde a explicat că prețurile la energie au devenit mai puțin previzibile, iar tensiunile geopolitice crescute ar putea duce la creșterea lor pe termen scurt. Aceasta a fost declarația făcută de președinta Băncii Centrale Europene (BCE) într-o conferință de presă organizată la Atena, unde BCE a avut prima sa reuniune de politică monetară din ultimii 15 ani. Lagarde a menționat că economia zonei euro se află într-o stare de slăbiciune, posibil chiar mai pronunțată decât s-a estimat în luna precedentă, însă presiunile inflaționiste rămân puternice și ar putea fi amplificate de un eventual creștere a prețurilor la energie ca urmare a conflictului dintre Israel și Hamas.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Guvernul României anunță creșterea valorii tichetelor de masă pentru angajați

banca centrala europeana scaled 1 scaled - Moldova Invest

Totodată, Lagarde a subliniat că decizia de a menține dobânzile la nivelul actual nu înseamnă că nu vor fi majorate în viitor. De asemenea, a temperat așteptările privind o posibilă reducere a costului creditului, afirmând că discuția în acest sens este prematură.

În urma deciziei adoptate joi, rata dobânzii la operațiunile principale de refinanțare, precum și ratele dobânzilor la facilitățile de creditare marginală și de depozit vor rămâne neschimbate la nivelurile de 4,50%, 4,75% și respectiv 4,00%. Acestea reprezintă cele mai ridicate niveluri ale dobânzii de la introducerea monedei euro în 1999.

Moldova Invest îți recomandă și ...   420.000 lei pentru organizarea evenimentelor prilejuite de inaugurarea Cazinoului din Vatra Dornei și împlinirea a 105 de ani de la Unirea Bucovinei cu România


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in International

To Top