Connect with us

Comisia Europeană a alocat 50 de milioane de euro pentru modernizarea și reparația porturilor din Ucraina

koy081se0006 72310700 632x420 1 - Moldova Invest

International

Comisia Europeană a alocat 50 de milioane de euro pentru modernizarea și reparația porturilor din Ucraina

Comisia Europeană a alocat 50 de milioane de euro pentru modernizarea și reparația porturilor din Ucraina, cu scopul de a sprijini extinderea exporturilor de produse agricole ucrainene pe piețele internaționale

Această inițiativă, menționată într-o scrisoare trimisă de președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, către președintele ucrainean Volodimir Zelenski, vizează îmbunătățirea capacităților portuare pentru accelerarea exporturilor de alimente și alte mărfuri.

Conform declarației președintei Comisiei Europene, această investiție ar trebui să permită porturilor din Ucraina să revină la nivelul de exporturi înregistrat anterior războiului, în special în ceea ce privește exporturile de cereale. Ucraina este recunoscută drept unul dintre principalii furnizori de cereale la nivel global.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Autostrada MOLDOVEI și centrele de pregătire a piloților F-16 din România analizate in detaliu de ziarul rusesc, Pravda

Din momentul începerii invaziei ruse în Ucraina în februarie 2022, care a inclus o blocadă navală a porturilor ucrainene din zona Mării Negre, autoritățile de la Kiev au depus eforturi pentru a-și menține capacitatea de export, în special în sectorul cerealelor.


OM... Cu aripi fragile de fluture

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in International

To Top